Naslovna > Automobili > Toyota > Auris > Od sada i kao hibrid
FOTO GALERIJA (9)

Toyota Auris redizajn

Od sada i kao hibrid

Redizajnirana verzija Aurisa biće predstavljena na Sajmu automobila u Ženevi, a najveća novost, osim prednjih svjetala i novih plastika, biće hibridni model sa tehnologijom Priusa...

Dolazak redizajniranog Aurisa Toyota je najavila još na Sajmu automobila u Frankfurtu 2009. godine sa konceptnim modelom Auris HSD Full Hybrid Concept. Finalna potvrda svih vizuelnih novina stigla je u vidu prvih oficijelnih slika, na kojima se vidljive određene dizajnerske promjene. Najviše izmjena na Aurisu pretrpio je prednji kraj, koji sada krase agresivnija svjetla izvedena po uzornu na Toyotu Verso, te novi odbojnik sa većim otvorom za hlađenje motora i drugačijim kućištima svjetala za maglu.

 

U odnosu na aktuelni model drugačija je i maska hladnjaka, koja je umjesto jednodijelnog otvora sada dobila i dvije poprečne letvice, detalj koji je opet posuđen od modela Verso. Pozadina Toyotinog kompakta karakterišu dvoboja svjetla jasnije grafike te puno bolje stilizovani branik nego što je to bio slučaj sa onim na aktuelnom modelom.

 

Dah svježine udahnut je i jednom od najoriginalnijih enterijera u klasi, koji je sada dobio elipsoidni obruč upravljača, izveden po uzoru na Priusov. Prve slike otkrivaju i ljepše 3D Optitron mjerače na instrument tabli, te novu ručicu parkirne kočnice sa klasičnim sigurnosnim prekidačem. Redizajnirani Auris će se nuditi sa šest motora, a u ponudi će se naći i zanimljiva hibridna verzija Aurisa - HSD Hybrid, sa naprednom hibridnom tehnologijom preuzetom od Priusa. Štedljivi 1.4 D-4D dizel agregat moći će se pohvaliti sa nižom emisijom CO2, kao i početni 1.3-litarski benzinac, za koji je Toyota namijenila i start/stop sistem. Premijera redizajniranog Aurisa zakazana je za Sajam automobila u Ženevi, a u prodaji bi se trebao naći sa prvim danima proljeća po za sada nepoznatim cijenama.

Datum objave: 11/03/2010
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook