Naslovna > Automobili > Jeep > Wrangler > Od sada i sa V8 motorom

Jeep Wrangler

Od sada i sa V8 motorom

Nedavno prikazan konceptni Wrangler 392 sa monstruoznim 6,4-litarskim atmosfercem, čini se da će ipak biti pretočen u serijsku proizvodnju…

Nije tako davno bilo kada je Ford nakon nekoliko odlaganja uspio konačno odrediti za njih veliki datum, datum predstavljanja novog Bronca. Baš tog dana slavlje je djelimično pokvario direktni konkurent Jeep sa konceptnim izdanjem Wranglera koji je ispod poklopca krio 6,4-litarski V8 agregat, koji se već ugrađuje u pojedine modele Dodgea, Rama i Jeepa. Iako mnogi nisu pridavali značaj ovom modelu jer je okarakterisan kao vid provokacije, Jeep je ipak na svom Instagram profilu najavio serijsku proizvodnju ovog modela. Naime, najprije je osvanula objava u kojoj stoji natpis ,,Neki koncepti su toliko moćni da prelaze u stvarnost” te da će serijski model biti dostupan od 2021. godine. Samo dan kasnije pojavio se još jedan video na Instagramu na kojem se jasno čuje zvuk snažnog benzinca, pa su tako otklonjenje sve sumnje da će se u Wrangleru naći ovaj agregat.

 

 


Iako je gotovo sasvim sigurno da Wrangler dolazi sa V8 motorom, nije još poznato da li će to biti baš onaj agregat koji je ranije viđen u konceptnom 392 modelu. Bilo kako bilo, može se pretpostaviti da će 6,4-litarski benzinac proizvoditi do 450 ,,konja” i 610 Nm obrtnog momenta. Ovi brojevi će samim tim postaviti Wranglera iznad svih drugih off-road terenaca na tržištu, uključujući i nadolazeći Fordov Bronco Raptor. Sa ovim potezom je Jeep sasvim sigurno bacio rukavicu u lice Fordu, a ostaje da se vidi da li u Fordu spremaju odgovor na američkog monstruma.

Datum objave: 16/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook