Naslovna > Automobili > BMW > iX > Odličan rezultat na NCAP testu sigurnosti

BMW iX

Odličan rezultat na NCAP testu sigurnosti

Jedan od modela koji su podvrgnuti najnovijim NCAP testovima bio je i električni SUV iX koje je za razliku od drugih modela osvojio maksimalnih 5 zvjezdica...

Iako određeni broj ljubitelja BMW-ovih modela nema najbolje mišljenje za  dizajn novog električnog SUV modela iX, prije svega zbog naličja, koje odskače od klasičnog stila, tehnološki i bezbjedonosni aspekti su na najvišem nivou. Ovo je još jednom dokazano na posljednjem NCAP sigurnosnom testu, gdje je ovaj automobil bio podvrgnut simulacijama saobraćajnih nezgoda, kako bi se utvrdila bezbjednost odraslih putnika i djece unutar vozila, ali i pješaka. Ostvarenih maksimalnih 5 zvjezdica rezultat su odličnih postavki e-SUVa koji je sada jedan od najbezbjednijih u klasi.

 

 

 

 

 


Konkretne ocjene po kategorijama su, bezbjednost odraslih putnika, 91 %, kategorija djece putnika, 87-postotna zaštita, a u sigurnosnim asistencijalnim sistemima 81%. Tako je iX dobio pet zvjezdica u svim testnim kategorijama Euro NCAP crash testa. “BMW iX postavlja nove standarde u održivosti, a njegova najviša ocjena od pet zvjezdica na Euro NCAP-u naglašava sveobuhvatni koncept održivosti vozila,” kaže Dominik Schuster, šef BMW-a za sigurnost vozila. “Izuzetno stabilna struktura karoserije i prošireni raspon sigurnosnih sistema osiguravaju izvanredan nivo zaštite putnika.”

Datum objave: 09/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook