Naslovna > Automobili > Maserati > Grecale > Odložena premijera novog modela

Maserati Grecale

Odložena premijera novog modela

Zainteresovani kupci koji su se radovali skoroj pemijeri novog Maseratijevog modela Grecale, ostaće razočarani nakon što su iz kompanije saopštili da je premijera odgođena za proljeće naredne godine...

Italijanski proizvođač automobila ranije je zakazao premijeru svog novog modela Grecale za 19. novembar, međutim došlo je do pomijeranja ovog termina za proljeće naredne godine. Kako su naveli iz kompanije razlog je opštepoznat, riječ je o nestašici mikročipova i poluprovodnika. Dalje u Maseratiju objašnjavaju kako trenutno ne bi mogli da ispoštuju i isporuče sve automobile koji su naručeni, upravo zbog nedostatka ovih materijala.

 

 

 

 


Takođe, Italijani smatraju da će do proljeća naredne godine situacija po ovom pitanju biti bolja, te da će proces proizvodnje moći da počne nesmetano. SUV model Grecale koristi istu platformu kao dva modela brenda Alfa Romeo, a to su Stelvio i Giulia. Međutim pomenuta platforma će ujedno biti i osnova jedino ova tri modela, čime se gubi povjerenje u njene sposobnosti i kvalitete. Za sada nije poznato kada će se tačno ovaj model naći u autosalonima, ali sigurno je da neće prije proljeća 2022. godine. Za kraj važno je dodati da bi SUV Grecale trebao da oživi brend Maserati, koji posljednjih godina ne prolazi baš najbolje na tržištu.

Datum objave: 19/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook