Naslovna > Automobili > Bentley > Bentayga > Odyssean Edition debituje sa ekološki održivim materijalima u kabini

Bentley Bentayga

Odyssean Edition debituje sa ekološki održivim materijalima u kabini

Uz poboljšanja pogonskog sklopa, Bentley predstavlja dvije nove verzije Bentayga Hybrid. S klasa ima agresivniji stil, tvrđe vješanje i izduvni sistem sa dubljim zvukom. Azure se fokusira na luksuz tako što dolazi standardno sa električnim prednjim sjedištima u 22 smjera, dijamantskim prošivenim sjedalima, 15 izbora boja kože i tri nijanse drvenih ukrasa...

Bentley Bentayga Odyssean Edition premijerno je predstavljen s posebnim akcentom na ekološku održivost, a radi se o ograničenoj seriji od 70 primjeraka. Svi oni koriste nedavno ažurirani hibridni pogonski sklop. Kabina Odyssean Edition-a sadrži jedinstvenu mješavinu ekološki prihvatljivijih materijala. Presvlake sjedišta i tapaciri na vratima su od održive koža. Sva ova vozila se skrivaju u nijansama jeseni i lana. Kupci mogu odabrati treću boju između nijansi Beluga, Porpoise, Cricketball, Brunel ili Burnt Oak.

 

 

 

 


Koa drvo sa otvorenim porama ukrasi kabinu. Materijal ima samo tri sloja laka ukupne debljine 0,1 milimetar. Ovo je 90 posto manje laka od Bentleyjevih opcija visokog sjaja i omogućava putnicima da vide više prirodne teksture drveta. Tvid tkanina na područjima poput naslona sjedišta u potpunosti dolazi od britanske vune. Specifikacija udobnosti prednjih sedišta maksimizira udobnost putnika, jer su podesiva u 22 smjera, grijana i ventilisana.

 

 

 

Odyssean takođe dobija paket specifikacija Touring, koji donosi prilagodljivi tempomat, pomoć u traci i pomoć u saobraćaju. Sa vanjske strane, suptilna bronzana boja Pale Brodgar pojavljuje se na sjajnim ukrasima branika, prednjih i zadnjih svjetala i detalja na donjem dijelu karoserije. Ista nijansa je na 22-inčnim točkovima sa 10 krakova. Kupci mogu birati između preko 60 boja u Bentley paleti za ostatak karoserije.

 

 

 

Nedavno ažurirani Bentayga Hybrid sada ima bateriju od 18,0 kilovat-sati koja zamjenjuje prethodnu jedinicu od 13 kWh. Ovo omogućava neznatno povećanje dometa samo za EV na 43 kilometra u WLTP testu, u odnosu na 40 kilometara originalne verzije. Bentayga Hybrid i dalje koristi 3,0-litarski V6 agregat, ali je ukupna snaga sistema povećana na 456 KS, što je poboljšanje u odnosu na prethodnih 443 KS.

Datum objave: 02/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook