Naslovna > Automobili > BMW > Odzvonilo Cabrioletu Serije 2?

BMW

Odzvonilo Cabrioletu Serije 2?

Iako je ovo najjeftinij model sa otvorenim krovom bavarskog proizvođača, koji košta oko 35.000 eura, njegovo mjesto, prema nekim nezvaničnim infomramcijama, zauzeće Cabriolet Serije 4 i najnoviji model Z4...

Kompanija BMW u narednom periodu navodno više neće proizvoditi Seriju 2 u Cabrio verziji. Iako je ovo najjeftinij model sa otvorenim krovom bavarskog proizvođača, koji košta oko 35.000 eura, njegovo mjesto, prema nekim nezvaničnim infomramcijama, zauzeće Cabriolet Serije 4 i najnoviji model Z4. Kako se moglo čuti sljedeća generacija ovog modela je otkazana a ako se sve ovo ispostavi kao tačno kupovina kabrioleta u BMW-u će postati znatno skuplja. Uvodna verzija modela 430i Convertible iznosi oko 45.000 eura, dok se prethodna generacija modela Z4 prodavala po cijeni nešto većoj od 43.000 eura.

 

 

Uprkos tome, iako dođe do gašenja Cabria Serije 2, Coupe verzija će svakako nastaviti da živi i imaće pogon na zadnjim točkovima dok će Gran Coupe i Active Tourer/Gran Tourer varijante imati pogon na prednjim točkovima. Takođe se navodi da će se modeli sa oznakama M240i i M2 i dalje proizvoditi zahvaljujući najviše tome što će imati pogon na zadnjim točkovima. Da li će i kada nova generacija modela Serije 2 stići ostaje da se vidi s obzirom da je kompanija BMW predstavila restilizovanu verziju ovog modela prošlog ljeta, kao i model M2 Competition tokom aprila ove godine.

Datum objave: 15/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook