Naslovna > Automobili > Fiat > Panda > Okončana proizvodnja Panda modela sa dizel agregatima?

Fiat

Okončana proizvodnja Panda modela sa dizel agregatima?

Od svih Evropskih zemalja, Panda je najprodavaniji u Italiji, a proizvođač je obustavio prodaju ovog modela sa dizel agregatima. Istu sudbinu bi mogao dijeliti i Fiatov model 500 u dizel varjanti...

Prema izveštaju "Automotive News Europe", automobili sa dizel agregatima su činili svega 15% od ukupnog broja prodatih modela Panda tokom avgusta, dok su modeli 500 sa dizelskim pogonskim jedinicama imali udio od svega 4%. Međutim, još se čeka zvanično saopštenje iz FCA grupacije o tome da li će proizvodnja dizel varijanti modela Panda zaista biti zaustavljena. Ukoliko su ove tvrdnje tačne, odluka je vjerovatno donesena kao posljedica novog ciklusa testiranja vozila (WLTP) koji je stupio na snagu u Evropi početkom prošlog mjeseca.

 

Ono što je zajedničko za model Panda i Fiat 500 je dizel agregat radne zapremine 1,3 litara, dok bi se električna varjanta modela 500 trebala pojaviti 2020. godine, dok bi se model Panda prodavao samo sa benzinskim agregatima. Ova dva modela su inače činila 47% od ukupnog broja prodatih automobila kompanije Fiat u Evropi tokom prvih osam mjeseci ove godine.

 

 

Datum objave: 13/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook