Naslovna > Automobili > Jeep > Wrangler > ,,Oldschool“ paket za nostalgičare

Jeep Wrangler

,,Oldschool“ paket za nostalgičare

Proizvođač dijelova za Jeep na društvenim mrežama je u čast 30-godišnjice kompanije prikazao poseban dizajnerski paket, koji novog Wranglera vraća u djetinjstvo...

Nostalgija je u neku ruku kao poseban vid ovisnosti, a dobavljač Jeepove opreme Quadratec to i te kako razumije. Kako bi proslavili 30. godišnjicu kompanije, odlučili su da urade nešto specijalno. Naime, na društvenim mrežama su jednom fotografijom najavili poseban dizajnerski paket koji će aktuelni JL Wrangler djelimično transformisati u stari YJ model. To u prvom planu podrazumijeva originalni pravougaoni oblik prednjih svjetala, po kojima je Jeep oduvijek prepoznatljiv. Kompanija kaže da će više detalja o ovom projektu biti dostupno u skorije vrijeme, a nema sumnje da su sa ovim potezom izazvali veliku zainteresovanost istinskih nostalgičara.

 

 

Jeep YJ predstavljen je 1986. godine kao zamjena za legendarni CJ, te je uskoro postao veoma cijenjen automobil. Zamijenjen je 1996. godina sa TJ Wranglerom, ali je ostao upamćen u pogledu off-road mogućnosti, te specifičnim izgledom sa pravouganim prednjim svjetlima. Iako aktuelni model dolazi sa okruglim svjetlima, u Jeepu nemaju namjeru mijenjati išta po tom pitanju, jer se radi o modelu koji se i te kako dobro prodaje, što je proizvođaču svakako bitno, naročito sada kada se pojavio pravi konkurent, Fordov Bronco.

Datum objave: 26/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook