Naslovna > Vijesti > Online premijera novog Korando modela

SsangYong

Online premijera novog Korando modela

Ženevski sajam automobila kroz nekoliko dana ponovo otvara svoja vrata za posjetioce ljubitelja automobila, a na njemu će se između ostalog naći i novi Korando model...

Samo nekoliko dana prije zvanične premijere, korejski proizvođač je objavio slike i specifikacije nove generacije Korando modela. Svojim izgledom ovaj SUV podsjeća na nešto većeg brata, model SsangYong G4 Rexton. Najveće sličnosti se mogu uočiti na prednjem dijelu vozila, ali i po specifičnim zadnjim svjetlima. Dizajn četvrte generacije ovog automobila je poprimio i elemente e-SIV koncepta, koji je predstavljen prošle godine, takođe na Sajmu automobila u Ženevi.

 


Kada je enterijer u pitanju, zastupljene su digitalizovane komande i instrument tabla. Kokpitom dominira 10,25 inčni ekran multimedijalnog sistema koji je uklopljen u dizajn komandne table, a tu je i digitalni instrument panel dijagonale 9 inča, koji mijenja standardne, analogne instrument  satove. U matičnoj zemlji ovaj će model biti dostupan sa turbo dizelskim agregatom, radne zapremine 1,6 litara, ali detaljne specifikacije o ovom motoru još uvijek nisu navedene.

Datum objave: 21/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook