Naslovna > Vijesti > Opaka mašina sa modernim motorom

Mercury Cougar

Opaka mašina sa modernim motorom

Kompanija Ringbrothers upustila se u još jedan izazov, ovog puta baza je Mercury Cougar iz 1968. godine, koji je sada dobio moćni Coyote Fordov V8 agregat...

Coyote V8 jedan je od najpoznatijih Fordovih modernih motora. Debitovao je 2011. godine u osnovnoj verziji Mustanga GT i F-150 modela, a proizvodi preko 400 KS i kao takav često je meta tunera. Iz tog razloga ne čudi odabir Ringbrothersa, koji su baš ovaj agregat smjestili u svoj novi projekat. Moćni Mercury Cougar iz 1968. godine ispod poklopca motora sada krije Coyote motor koji proizvodi obilnih 460 KS. Snažnom mašinom upravlja 10-stepeni automatski mjenjač iz Raptora, koji je upotpunjen svim modernim karakteristikama.

 

 


Vizuelno Ringbrothersi su poboljšali Cougarov fabrički izgled novim prednjim odbojnikom sa hromiranim dodacima i osvježenom rešetkom. Mercury je ofarban u tamnozelenu boju, a dobio je i nekoliko novih oznaka uključujući 5,0 amblem na prednjem blatobranu. Suvlasnik Ringbrothersa Jim Ring rekao je da u svaki projekat ulaze pažljivo i ostavljaju srce, a Cougar nije izuzetak. Kako dodaje, kompanija je naprije planirala da automobil predstavi na Semi, ali se nada da će u bliskoj budućnosti moći prikazati zgodnog Cougara široj javnosti.

Datum objave: 01/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook