Naslovna > Automobili > Opel > Grandland > Opel Grandland X bit će prvi Opel sa Plug-In hybridnom tehnologijom

Opel

Opel Grandland X bit će prvi Opel sa Plug-In hybridnom tehnologijom

Novi Opel Grandland X postat će prvi plug-in hybrid njemačkog proizvođača automobila.

Novi Opel Grandland X postat će prvi plug-in hybrid njemačkog proizvođača automobila. Vijest je potvrdio direktor Opela Michael Lohscheller. Mora se priznati da je vijest svojevrsno iznenađenje. Naime, nije bila nikakva tajna da će u Frankfurtu biti predstavljen model Grandland X ali se mora priznati da niko nije znao da će se trenutno najveći član Opelove porodice ''X'' nuditi sa PHEV tehnologijom. Iza oznake se krije hybridno vozilo sa sistemom punjenja baterija po sistemu plug-in.
Obzirom da Grandland X dolazi na platformi Peugeota 3008. ne treba se čuditi što će i ponuda motora biti ista. Pod tim se prvenstveno misli na PHEV tehnologiju.

 


Obzirom na trenutno (ne)raspoloženje prema dizel motorima očekivan je interes za benzincima. Početni motor dolazi u vidu 1,2 litrenog turbo benzinca sa 130 KS i 230 Nm što je sasvim dovoljno za postizanje solidnih performansi. Što se tiče dizelaša na početku prodaje nudi se poznati 1,6 turbo dizelaš sa 120 KS i 300 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Uvođenje plug-in tehnologije ide na ruku smanjenju prosječne emisije izduvnih gasova a sve u cilju udovoljavanju sve strožih ekoloških propisa.


 

Datum objave: 12/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook