Naslovna > Automobili > Opel > Insignia > Opel Insignia Grand Sport

Opel

Opel Insignia Grand Sport

GM je prije dva dana otkrio novu Opel Insigniju pa je sada došao red na predstavljanje Grand Sport verzije.

Grand Sport verzija prvo će biti dostupna kroz brand Opel a potom kao Holden u dalekoj nam Australiji.
Nova Opel Insignia Grand Sport temelji se na modularnoj platformi koja dopušta sportsko postavljanje podvozja uz adekvatan komfor u putničkom prostoru. Sportskim performansama i nižoj prosječnoj potrošnji goriva pogoduje nizak otpor probijanja zraka CD- 0,26.

 


U odnosu na staru verziju nova je lakša za 175 kg. Krov je niži za 29 mm dok je širina veća za dodatnih 11 mm. Međuosovinski razmak je rastegnut za 92 mm što je kamfor na zadnjoj klupi od neprocjenjive važnosti.
Ispod skladno oblikovane karoserije nalazi se trenutno najmodernija tehnologija koja se nudi u autoindustriji. Izdvajamo InteligentLUX LED matrix svjetla u čiju smo se efiksanost već uvjerili na modelu Astra. Dakako tu i svi ostali sistemi zaduženi za sigurnu vožnju.

 

 

Opel posebno istiće novu generaciju AGR sjedišta. Takva se sjedišta nalaze ne svim pozicijama a ne samo prednjim što je uobičajena praksa. Na ovaj se način svim putnicima pruža maksimalan komfor (grijanje, hlađenje, masiranje...).
U ponudi je široka paleta benzinskih i dizel motora. Za sada je u paleti najsnažniji benzinac sa 250 KS, barem dok se ne pojavi željno očekivana verzija OPC...Moramo naglasiti da će zahtjevniji vozači moći naručiti sofisticirani pogon 4x4.
 

 

Datum objave: 07/12/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook