Naslovna > Automobili > Opel > Insignia > Opel Insignia GSi

Opel

Opel Insignia GSi

Opel je otkrio nekoliko detalja vezanih za najsnažniju Insigniu koja će po najavama raspolagati sa 260 KS...

Sportsko izdanje nedavno predstavljene Opelove limuzine Insignia svjetlo dana ugledat će na predstojećem Frankfurt Motor Showu koji je na programu u septembru mjesecu.
Kada dođe na tržište kupci će ispod prednjeg poklopca zateći moderni 2.0 litreni turbo benzinski motor koji će davati hvale vrijednih 260 KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snažni će motor biti uparen sa potpuno novim automatskim mjenjačem sa 8 stepeni prenosa. Očekivano, vozač se samostalno moći odabirati željeni stepen prenosa preko polugica na volanu.

 


Inženjeri tvrde da će Insignia GSi biti brža od prethodne OPC verzije iako ima 69 KS manje. Takve tvrdnje temelje se na manjoj ukupnoj masi te bolje podešenom ovjesu koji je od krucijalne važnosti za iskorištavanje potencijala pogonske grupe. Naravno, ne treba zaboraviti napomenuti sa je pogon izveden na sva četiri točka. Vozač na raspolaganju ima nekoliko programa rada – od limuzinskog do sirovog sportskog.
Da bi sve bilo kako treba ugrađena su i vrhunska sportska sjedala što uz neke dizajnerske detalje koji se još drže u tajnosti pravi dovoljno veliki odmak od standardnog modela.  

 

Datum objave: 20/07/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook