Naslovna > Automobili > Opel > Insignia > Opel Insignia sa novim BiTurbo motorom

Opel

Opel Insignia sa novim BiTurbo motorom

Opel je objavio da će nova generacija modela Insignia uskoro biti opremljena za potpuno novim 2,0 litrenim BiTurbo dizelašem.

U želji za to boljom pripremom za nadolazeću Euro 6.2 normu o izduvnim gasovima Opel je pripremio 2,0 litreni dizelaš sa BiTurbo tehnologijom. Zahvaljući novom sistemu ubrizgavanja dobiva se 210 KS i 480 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Motor dolazi u paru sa modernim automatskim mjenjačem sa 8 stepeni prenosa i sofisticiranim pogonom na sva četiri točka. U lancu transmisije nalazi se i poseban sistem za kontrolu isporuke obrtnog momenta na svaki točak posebno. Zahvaljujući tome u svakom se trenutku snaga može iskoristiti na najbolji mogući način što se povoljno odražava na sigurno držanje podloge i minimalno trošenje raspoloživog goriva.

 


Fabrika je navela kako će ovako motorizovana Insignia iz stanja mirovanja do prvih 100 km/h ubrzati za 7,9 sekundi s tim da će ubrzanje prestati tek onda kada kazaljka brzinomjera dođe iznad oznake 233 km/h. Sve navedeno ostvaruje se uz prosječnu potrošnju goriva od 6,9 litara (izmjereno po novim, znatno strožim, normama).
Fabrika otkriva da su ekološki podobni izduvni gasovi ostvareni pomoću SCR katalizatora,  sistema AdBlue i najnovijom generacijom filtera čađi koji se nalazi na samom izlazu izduvnih gasova čime se postiže radna temperatura u rekordno kratkom roku...

 

Datum objave: 05/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook