Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Opoziv više od 100.000 plug-in hibridnih automobila

Volkswagen Grupa

Opoziv više od 100.000 plug-in hibridnih automobila

Njemački Bild je citirao KBA, njemačku federalnu agenciju za motorna vozila, koja navodi da „neadekvatno pričvršćivanje plastičnog poklopca motora može da dovede do kontakta sa vrućim dijelovima i eventualno do požara“. Prema njihovim riječima, već 16 ovakvih slučajeva je zabilježeno u Njemačkoj...
style="text-align: justify;"> Globalni opoziv uključuje više od 100.000 automobila Audija, Volkswagena, Škode i Seata, a radi se o plug-in hibridnim modelima zbog problema sa izolacijom baterije zbog kojeg može doći do požara. Ono što se za sada zna jeste da će Volkswagen opozvati 42.300 primjeraka modela Golf, Tiguan i Arteon, dok će Audi povući 24.400 automobila.
 
 
 
 
 
Seatovi i Škodini automobili su takođe dio ovog opoziva, ali još uvijek nije objavljeno o kojim modelima se tačno radi niti o tačnom vremenskom razdoblju njihove proizvodnje. U svakom slučaju, ako ste vlasnik plug-in hibridnog automobila nekog od ovih brendova, najbolje bi bilo da kontaktirate zvanični servis za više informacija. Prema tvrdnji Volkswagena, postoji opasnost od požara zbog nedovoljno izolovane baterije velike voltaže.
 
Datum objave: 02/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook