Naslovna > Automobili > Toyota > Avensis > Opremljeniji i povoljniji
FOTO GALERIJA (8)

Toyota Avensis redizajn

Opremljeniji i povoljniji

Redizajnirani Avensis donosi poletniji dizajn, bolju izolaciju od buke, raznovrsniju opremu, te ekonomičniji pogon...

Treća generacija Toyote Avensis, koja je predstavljena 2008. godine, nedavno je prošla kroz temeljan redizajn. Osvježeni model stigao je i na bh. tržište, gdje će sa novim adutima pokušati da se nametne domaćih kupcima. Osim atraktivnijeg dizajna, koji nudi osjetno više dinamike, ali i pokazuje na pravac u kojem će se kretati razvoj ostalih Toyotinih modela, redizajnirani Avensis donosi i određene novine koje se ne vide na prvi pogled.

 

Tu prvenstveno mislimo na bolju izolaciju od buke i vibracija, smanjenje nivoa izduvnih gasova, nižu potrošnju, ali i bolje dinamičke mogućnosti i uporavljivost. Novi materijali i dezeni presvlaka dostupni su i enterijeru. Nakon Yarisa i Avensis je dobio i Toyotin inovativni multimedijalni sistem Touch & Go, sa na dodir osjetljiv ekranom i brojnim multimedijalnim mogućnostima, te različitim vidovima konekcije sa eksternim uređajima poput, mobilnih telefona, iPhone uređaja ili MP3 playera.

 

Uz to Touch & Go sistem obavlja i funkcije navigacije, internet preglednika, ali i ekonometra sa grafičkim prikazom potrošnje goriva po sektorima i u različitim vremenskim intervalima. Kao i do sada Avensis će biti dostupan u dvije karoserijske izvedbe, kao limuzina i karavan. Najjeftiniji model na bh. tržištu ostaje Avensis sa 1.6-litarskim benzinskim agregatom (132 KS), koji do registracije košta 36.342, dok se u samom vrhu ponude nalazi model sa 2.2-litarskim dizelašem (150 KS) i najbogatijom opremom, za koji treba izdvojiti 66.000 KM. Kupovina redizajniranog Avensisa olakšana je i uvođenjem usluge Toyota finansiranje, koja se realizuje u saradnji sa UniCredit leasingom. Ukoliko se odluče za ovakav vid kupovine novog vozila, kupci Toyote mogu računati na popust od 2,5 odsto za sva vozila, pa i ona koja su uključena u akcijsku ponudu. 

Datum objave: 26/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook