Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Opušteno vožen po kiši na prvoj vožnji u Goodwoodu

BMW M3 Touring

Opušteno vožen po kiši na prvoj vožnji u Goodwoodu

M3 Touring takođe dobija izduženi ekran na kontrolnoj tabli na kom se nalazi infotainment ekran i ekran vozača. Sa sobom nosi najnoviji BMW-ov iDrive 8 softver za zabavu, koji se ne može naći u M3 limuzini...

BMW je debitovao objavio M3 Touring ranije ove sedmice, konačno napravivši M3 karavan. Javnost je dobila priliku da vidi novi M3 u pokretu na ovogodišnjem Goodwood festivalu brzine kada je vojvoda od Ričmonda provozao karavan uz stazu uzbrdo. Kišno vrijeme nije omelo vojvodu dok je ubrzavao krivudavim putem. M3 Touring svu snagu usmjerava preko osmostepenog M Steptronic mjenjača na xDrive sistem sa pogonom na sve točkove, što je lijepo imati na mokrom. M3-ov 3,0-litarski redni šestocilindarski agregat sa turbo punjenjem razvija 503 konjske snage i 649 Nm obrtnog momenta. To je jedina izlazna snaga jer BMW nudi samo M3 Touring u takmičarskim specifikacijama.

 

 

 


BMW sa dugim krovom može dostići 100 kilometara na čas za 3,6 sekundi i može dostići 280 km/h. Međutim, to je moguće postići samo uz M Driver's Paket. Bez toga, maksimalna brzina karavana pada na 250 km/h. BMW je prvi put predstavio M3 Touring u ljeto 2020., a tek sada je stupio na pozornicu. To možda izgleda kao dugo vremena, ali BMW je morao modifikovati Seriju 3 Touring kako bi napravio M3 karavan. M3 Touring je 8,3 cm duži i 7,6 inča širi, što je dodatni prostor potreban BMW-u za smještanje nove zadnje osovine.

Datum objave: 24/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook