Naslovna > Automobili > Maserati > GranTourismo > Orijentalni san italijanskog modela
FOTO GALERIJA (19)

Maserati Touring Superleggera Sciadipersia

Orijentalni san italijanskog modela

Karoserijska prerada super sportskog modela Maserati GranTurismo pod vođstvom stručnjaka milanske dizajnerske kuće Touring Superggelera…..

Ako ponosni vlasnik Maseratija GranTurismo i vremenom ste se zastili njegovog izgleda i enterijera, kompanija Touring Superggelera iz Milana nudi rješenje: oni će ga uzeti u svoje ruke i pretvoriti ga u nešto nazivaju Sciadipersia. Po riječima kompanije u toku je "prevazilaženje trenutnog trenda agresivnih prednjih izmjena" sa nečim što više podsjeća na prošla vremena , a vodeća  pomisao je na legendarni  Orient Ekpress. Mi mrzimo samu pomisao da se naši klijenti osjećaju agresivno, a ovo naše dizajnersko je rješenje svakako unapređenje postojećeg izgleda izvornog Maseratijevog modela – ističu iz kompanije.

 

 


Ukupno će biti izrađeno samo deset modela Sciadipersia,  a cijena neće biti dostupna za javnost. Da bi ste saznali cijenu  izrade ovog automobila, morate lično doći na vrata firme Touring Superleggera u Milanu sa svojim Maseratijem GranTurismo.  Ukoliko vam cijena odgovara, stručnjaci ove kompanije će se odmah dati na posao i započeti preobražaj vašeg ljubimca. Stara sjedišta će biti izbačena i zamijenjena potpuno novim, presvučenim finom italijanskom kožom, komandna tabla i ostali dijelovi enterijera biće obloženi brušenim aluminijumom, i čak dobijate set ručno izrađenih kofera marke Foglizzio. Karoserija će biti prebojena u nijansu boje koju kompanija Touring Superleggera naziva “Orient night blue” a koja asocira na “vedrinu noćnog neba”.

 


Na pogonskom agregatu, elektronskim sistemima i ostalim vitalnim komponentama automobila neće biti izmjena, jer po riječima stručnjaka ove kompanije, za tim nema potrebe. Težina izvornog modela je 1700 Kg, a sa svojim V8 agregatom dostiže ubrzanje od nule do 100 Km/h za impresivne 2,7 sekunde i dostiže maksimalnu brzinu od gotovo 300 km/h. Touring Superleggera daje garanciju od četiri godine na ovakav prerađeni model, a sam vremenski period prerade traje šest mjeseci. Jedan od izrađenih modela Sciadipersia će imati svoje predstavljanje na ovogodišnjem Sajmu automobila u Ženevi.

Datum objave: 03/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook