Naslovna > Auto moto sport > Osigurano mjerenje vremena

WRC

Osigurano mjerenje vremena

Desetak dana prije prve ovosezonske utrke WRC se suočava sa nekoliko problema, među kojima je najveći medijsko praćenje relija

Nakon mnogo prilično čudnih stvari koje su se dešavale u WRC-u, posljednjih sedmica, FIA je konačno preuzela stvar u svoje ruke i čini se, odlučila sve stvari posložiti na najbolji mogući način. Prije nekoliko dana FIA je raskinula saradnju sa North One Sportom koji je trebao između ostalih obaveza ispuniti i onu oko prodaje medijskih prava za praćenje utrka, te prodati dio prostora sponzorima.

 

Kako to agencija nije ispunila, FIA je jednostrano raskinula ugovor i sada samostalno traži medijsko praćenje za WRC. U nekim kontekstima se čak i utrka u Monte Carlu dovodila pod znak pitanja, jer niko nije mogao garantovati tehničke uslove za održavanje iste. No, konačno jedna dobra vijest vezana za organizaciju ovog takmičenja. Tehnički partner North One Sporta, firma Stage One Technology spremna je veći dio posla preuzeti na sebe, pa će oni vjerovatno raditi medijsku promociju, mjerenje vremena ali i praćenje ekipa i davanje podrške istim. 

Datum objave: 10/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook