Naslovna > Automobili > McLaren > 620R > Osjećaj kao u trkačkom modelu

McLaren 620R R Pack

Osjećaj kao u trkačkom modelu

McLarenov interni dizajnerski studio MSO je predstavio paket nadogradnje za svoj model 620R pod nazivom R Pack...

Ovaj paket dodaje niz mehaničkih i kozmetičkih unapređenja koje obećavaju poboljšanje performansi vozila, čineći ga sličnom trkačkom GT4. Kozmetičke nadogradnje u odnosu na standardni 620R uključuju novi krovni usis, dijelove enterijera i otvore na prednjim krilima od karbonskih vlakana. R Pack takođe donosi i novi titanijumski sportski izduvni sistem, za koji proizvođač tvrdi da je za 5 decibela glasniji od standardnog sistema na ovom modelu. Kao dodatna prednost se navodi manja masa i bolji protok u odnosu na standardni izduvni sistem.

 

 

 

McLaren 620R pokreće 3,8-litarski V8 agregat sa dvostrukim turbopunjačem sa trkačkog modela 570S GT4 i prerađen da isporučuje 618 KS pri 620 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na zadnje točkove preko sedmostepenog mjenjača sa dvostrukim kvačilom, a prema informacijama proizvođača sprint od nule do 100 km/h ovaj model dostiže za 2,9 sekundi i razvija maksimalnih 320 km/h.

 

 

 

 

 

Kako bi omogućio navedene performanse, McLaren je takođe ugradio i agresivni aerodinamički paket koji razvija ukupno 185 kg potisne sile pri brzini od 250 km/h. Šasija je takođe nadograđena karbonsko keramičkim kočionim sistemom, naplacima sa centralnim navojem, pneumaticima Pirelli P Zero Trofeo R i setom ručno podesivih sportskih amortizera.

 

R Pack je dostupan samo u limitiranoj seriji Mclarena 620R koji će biti izrađeni u samo 225 primjeraka. Cijena ovog superautomobila se kreće od 275.100 eura, plus još dodatnih 27.500 eura za nadogradnju R Pack paketa...

Datum objave: 10/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook