Naslovna > Vijesti > Ostaje li Ducati u VW grupaciji?

Motocikli

Ostaje li Ducati u VW grupaciji?

Popularni italijasnki proizvođač motora, Ducati trenutno je u valsništvu VW grupacije, međutim pitanje je da li će se tamo zadržati i koliko...

Audi preko Lamborghinija polaže pravo na Ducati, a prvobitna odluka da se VW grupacija odrekne ovog brenda ponovo je aktuelna, bez obzira što je nekadašnji prvi čovjek Audija, Rupert Štadler svojevremeno izjavio “Ducati je savršena dopuna naše premijum filozofije u svijetu motocikala. Možete biti sigurni da Ducati pripada Audijevoj porodici”.

 


Za kupovinu Ducatia interesovanje je pokazao austrijski proizvođač KTM. Izvršni direktor ove kompanije, Štefan Peirer je priznao  zaluđenost i emotivnu povezanost s Ducatijem još iz perioda svog djetinjstva, te da se svojevremeno poigravao s idejom o spajanju Ducatija i KTM. "Ducati je Ferrari motociklističke industrije", istakao je Peirer koji je 1992. preuzeo KTM i povećao proizvodnju sa 6.000 na 250.000 jedinica godišnje, a ista kompanija je prije 5 godina od BMW preuzela Husqvarnu i nastavila uspješno poslovanje i sa švedskim proizvođačem motocikala. Da li će se Ducati naći u vlasništvu KTM-a ili ipak ostaje u susjednoj Njemačkoj, vrijeme će pokazati.

Datum objave: 17/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook