Naslovna > Automobili > Toyota > Aygo > Osvježen Aygo

Toyota

Osvježen Aygo

S obzirom da su osvježeni Peugeot 107 i Citroen C1 redizajn se s pravom očekivao i za njihov sestrinski model Toyota Aygo

Nakon što su se pojavile fotografije redizajniranih modela Citroena i Peugeota, C1 i 107, samo je pitanje trenutka bilo kada će se isto desiti za model Toyota Aygo. Razlog je jednostavan, radi se o automobilima koji se najviše razlikuju po znački branda i još nekim malim, sitnim detaljima. 

 

Kao i francuski blizanci i Aygo je najveće promjene doživio u frontalnom dijelu na kojem se ističu svjetlosne sekcije sa LED dnevnim svjetlima.  Prednja rešetka je u potpunosti drugačija i sada je mnogo sličnija onoj koja se nalazi na novom Yarisu. Usisi za zrak su veći i uočljiviji sa drugačijim (osmouganim) oblikom.  U enterijeru je Aygo dobio nove presvlake i poboljšan audio sistem.  Model će pokretati isti motor, 1.0-litarski trocilindrični sa 68 KS, koji se zadovoljava sa 4,3 litre benzina na 100 pređenih kilometara i ima emisiju Co2 od 99g/km.  Baš kao i C1 i 107, Aygo će biti predstavljen u Briselu na European Motor Show koji se održava od 12-22 januara.  Ova verzija Ayga će biti aktuelna do 2014. godine, kada će se pojaviti potpuno novi C1, 107 i Aygo. 

Datum objave: 05/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook