Naslovna > Automobili > Opel > Meriva II > Osvježena Opel Meriva

Uljepšana i u novom ruhu

Osvježena Opel Meriva

Svi agregati, koji će biti na raspolaganju merivi, u skladu su sa Euro 6 standardom...

Opel je upravo predstavio svoj osvježeni model, Meriva, koji je doživo nekoliko vidljivih izmjena. Te izmjene se najviše odnose na poklopac motora. Meriva je tako dobila potpuno redizajniranu prednju rešetku, svjetla koja su unaprijeđena, te hromirane okvire svjetala za maglu. Od sada, kupci će moći da biraju i LED dnevna svjetla, kako naprijed, tako i nazad.

 

Nema sumnje da je redizajnirana Meriva u svakom pogledu ljepša i atraktivnija od svoje prethodnice. Najvažnija izmjena svakako se odnosi na agregat. Naime, riječ je o 1.6 litarskom CDTI dizelašu, kojim je opremljena Zafira Tourer. U početku će samo da bude dostupan sa 136 KS, te 320 Nm obrtnog momenta, te će joj taj motor omogućavati prosječnu potrošnju od 4,4 litre.

 

Ono što je bitno napomenuti jeste da su svi ovi agregati u skladu sa Euro 6 standardom, uključujući i 1.4 litarski benzinski motor od 120, odnosno od 140 „konja“. Oni se od sada mogu upariti i sa šestostepenim automatskim mjenjačem.

 

Unutrašnjost ovog modela takođe je osvježena i unaprijeđena. Tu je novi IntelliLink, multimedijalni sistem, sa 7 – inlnim ekranom u boji, podrškom za glasovno upravljanje, Bluetoothom, te kamerom za vožnju unazad. Pomoću USB – a, putni mogu da ažuriraju i cijelokupnu mapu Evrope.

 

Što se cijene tiče, ona zasada još uvijek nije objavljena, ali očekuje se da ćemo je saznati krajem godine, odnosno uoči samog početka prodaje, koji je predviđen za januar mjesec iduće, odnosno 2014. godine. 

 

Datum objave: 10/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook