Naslovna > Automobili > Fiat > 500 > Osvježena porodica 500

Fiat 500

Osvježena porodica 500

Nakon predstavljanja - New 500, Tipo, Tipo Cross i Panda, i sama porodica 500 se menja, te Fiat započinje godinu 2021. sa potpuno osvježenom gamom...

Da bi ispratio Novu 500 gamu i osvježene game za modele Tipo i Panda, Fiat počinje 2021. godinu u znaku porodice 500, debitujući sa potpuno osvježenim paketima opreme, bojama i enterijerima. Takođe ima i novu strategiju za gamu, što će omogućiti još brži i lakši izbor automobila, kako bi se odgovorilo na zahtjeve za mobilnošću svakog kupca.  Porodica 500 se sastoji od modela 500, 500X i 500L, vrlo različitih proizvoda u pogledu namjene, oblika i karaktera, ali koji dijele istu osnovu.

 

 


Nova porodica 500 biće predstavljena sa 5 paketa opreme, dostupnih na sva 3 modela, od kojih svaki ima posebne estetske elemente i opremu punu sadržaja, kako bi se dalje pospješile pobjedničke karakteristike svakog modela.
Počinjemo sa verzijom Cult, omaž tipično 500 pop svetu, za one koji žele stil i osobine simbola ovog modela bez kompromisa u pogledu cijena. Sljedeći korak je paket Connect, za klijente koji traže pristupačnost svima, laku povezanost, kako bi konstantno i sa stilom ostali povezani sa svijetom.


Paket Dolcevita je ekskluzivan za 500, i posvećen je ljubiteljima glamuroznog životnog stila i inspirisan je 1950-im godinama, kao savršenim mjestom za FIAT kao svojevrstan simbol još od 1957.godine. Kako bi se upotpunila ponuda, tu je Cross verzija, ekskluzivna modelima 500X i 500L, za one koji žele da pobjegnu iz urbane džungle i rutine, kako bi uživali u avanturama izvan grada sa svojom porodicom. Ovim kupcima je važan sebi svojstven životni stil, i traže sadržaj sa dobrim osobinama. Paket Sport predstavlja vrhunski u klasi i idealan je za dinamične i nezavisne mlađe kupce.

 

Cult: pop, kul inkarnacija nove 500 porodice

Nova porodica 500 debitovaće sa novim paketima opreme, dajući svakom modelu poseban, odmah prepoznatljiv karakter. Cult trim otelotvoruje tipičnu 500 pop, kul temu, i služi kao ulazna tačka za svijet 500 i stila ovog simbola. Paleta boja, koju uvijek karakterišu jedinstvena ličnost i dinamičnost, proširena je novom, ekskluzivnom Sicilian Orange bojom, koja je uparena u enterijeru sa novim tkaninama za plava sjedišta, ukrašena FIAT monogramom utisnutim na srednje sjedište, i posebnom tablom u novoj Techno Blue boji. Usklađene estetske odlike u modelima 500, 500X i 500L.

Connect: verzija za ljubitelje tehnologije

Paket Connect je usmjeren na kupce koji žele da ostanu povezani sve vrijeme. Stiže sa standardnim 7-inčnim Uconnect sistemom za informacije i zabavu sa DAB radio sistemom, Apple CarPlay™ i Android Auto™, što predstavlja lak i efikasan način da koristite usluge vaših uređaja u automobilu. Na sva 3 modela, nova Flashy sjedišta su uparena sa potpuno novom instrument tablom u Matt Silver boji. Standardni elementi modela 500 takođe obuhvataju tempomat, sportski volan sa ugrađenim kontrolama, 15-inčne felne od legure i svjetla za maglu. Dostupan je u posebnoj novoj Perbene Grey/Vesuvius Black dvobojnoj varijanti. 500X opremljen se crnim sjedištima, volanom od tehno-kože i 16-inčnim točkovima od legure. Takođe ima i zatamnjene prozore, svjetla za maglu, LED DRL, senzore za parking, i senzor za kišu i sumrak. Za kraj, 500L Connect ima 16-inčne crne felne i bočne retrovizore u boji automobila.


Dolcevita: urbani statusni simbol, nepogrešivo 500

500 Dolcevita podsjeća na ekonomski bum Italije, između kraja 1950-ih i ranih 1960-ih, kada je istorijski model 500 iz 1957. predstavljen. Njegov glamurozni stil i fini estetski detalji usmjereni su na fanove dizajna koji traže klasičan automobil napakovan tehnologijom.  Enterijeri sadrže nove okvire intsrument table u boji karoserije, i pored Connect sadržaja, tu su i hromirani detalji, stakleni šiber i 15-inčni točkovi od legure. Na zahtjev, dostupan je u dvobojnoj varijanti, Gelato White i Lunar Grey, i ukrašen Dolcevita znakom.

Cross, svakodnevna bjekstva sa stilom

U paketu Cross, 500X je spojio dinamičnost i karakter kao italijanski krosover, dizajniran za bjekstva od gradskog saobraćaja i uzbudljive avanture izvan gradova. 500X debituje sa novim sjedištima i centralnim panelom sa kamuflažom, vinilnim umecima, plus 19-inčnim točkovima od legure, držačem za prtljag na krovu, i automatskom klimatizacijom u okviru standardnog paketa. Nova 500L gama sada je dostupna i sa očaravajućim krosover izgledom. Sa masivnim kapacitetom za tovar, prostorom koji može da se iskoristi pametno, i odličnim rukovanjem čak i u gradu, 500L ispunjava svakodnevne zahtjeve za mobilnošću, bez žrtvovanja nepogrešivog stila. Cross verzija 500L u okviru standardnog paketa ima 16-inčne točkove od legure, svjetla za maglu, zadnje senzore za parking, senzor za kišu i sumrak, i automatsku klimatizaciju: zadnja riječ u pogledu stila i komfora. Takođe dostupni na modelu 500L su enterijeri sa motivom kamuflaže ili crna kožna sjedišta, koja su dostupna na zahtjev.


Sport: izgled koji nikada ne prolazi neopažen

Vrhunac u klasi je Sport paket, koga obilježava ekskluzivan, jedinstven i nepogrešivi izgled, dizajniran tako da se istakne od drugih. Sportski detalji modela 500 Sport ne mogu da prođu neopaženi: najbolje u pogledu stila i karaktera, osnaženog bojom Cloud Grey, koja je dostupna na zahtjev, i posebnim Sport znakom. Kao dio standardnog paketa, tu su 16-inčni točkovi od legure, bočni usisnici, zadnji spojler, posebni branici, nova sportska sjedišta od crne tkanine sa crvenim 500 logoom, automatska klimatizacija, nova instrument tabla u matt Titanium boji, 7-inčni TFT ekran i svjetla za maglu. Stil modela 500L Sport osnažen je 17-inčnim točkovima od legure, sistemom Autonomous City Brake (autonomno kočenje u gradu), elektrohromiranim retrovizorom, posebnim enterijerom u boji Black Technoprene, zatamnjenim prozorima i ambijentalnim osvetljenjem. S druge strene, 500X ima 18-inčne točkove od legure sjajne crne boje, ili 19-inčne felne na zahtjev, i posebnu mat Moda Grey boju.


Poseban karakter paketa opreme može se dalje unaprijediti kako bi dodatno personalizovao vaš automobil, sa posebnim paketima dodataka koji takođe omogućavaju značajne finansijske uštede. Oni obuhvataju:
- NAVI paket dostupan za 500, Magic Eye paket, dostupan na 500X i 500L, koji obuhvata parking senzore i zadnju kameru, i ADAS paket sa sistemom za detekciju mrtvog ugla i adaptivnim tempomatom, za one koji hoće svu najnoviju tehnologiju i bezbjednost u svom automobilu;
- paketi Comfort i Function dostupni u Cult, Cross i Dolcevita i Sport, sadrže automatsku klimatizaciju i podesiva sjedišta, paket za vidljivost sa ksnonskim svjetlima, elektrohromatski retrovizori i senzori za kišu i sumrak, za klijente koji žele maksimalan komfor tokom vožnje;
- paket Style, dostupan u paketima Connect i Dolcevita, koji obuhvata hromirane detalje i stakleni paravan za privatnost sa punom LED opremom (ekskluzivno za 500X), za one koji traže jedinstveni stil.

Nova 500 gama je opremljena hibridnim motorom od 70 KS and 1,6-litarskim LPG motorom od 69 KS, i oba su usklađena sa Euro 6D Final standardom, a porudžbine će biti otvorene od januara 2021.
Ponuda motora za 500X sastoji se od dva benzin motora - 1,0-litarski od 120 KS i 1,3-litarski od 150 KS Firefly modeli - i 1,3-litarski od 95 KS i 1,6 litarski od 130 KS Multijet dizel motore.
500L je dostupan sa 1,4-litarskim benzin motorom od 95 KS Euro 6D Final standardom, kao i 1,3-litarskim Multijet motorom sa 95 KS.

Datum objave: 22/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook