Naslovna > Automobili > Fiat > 500X > Osvježeni FIAT 500X stiže u prodajne salone

FIAT

Osvježeni FIAT 500X stiže u prodajne salone

Poslije objave o poboljšanjima FIAT-a 500 stigla je informacija da se uplate već primaju. Prve isporuke predviđene su za početak naredne godine.

FIAT 500X sa oznakom modelske godine 2017. uskoro stiže u prodajne salone. Prve uplate već su primljene pa će kupci po svoj novi automobil moći otići odmah s početkom naredne godine.
Što vanjskog dizajna tiče kupci mogu računati s novim bojama, ljepšim felgama od 17 inča te nanovo oblikovanim donjim dijelovima prednjeg i zadnjeg odbojnika.
Unutrašnjost je unaprijeđena ugradnjom novog centralnog tunela te novim, ljepšim, presvlakama na svim pozicijama. Uz nabrojano dolazi cijeli niz ponuđenih kombinacija boja i šavova pa nema sumnje da će većina ukusa biti zadovoljena.
Ponuda motora ostaje ista. Benzinac sa 1.6 litara radne zapremina i 110 KS može se naručiti isključivo sa prednjim pogonom i manuelnim mjenjačem. Manji ali snažniji 1.4 turbo sa 140 KS može se naručiti sa manuelnim ili automatskim mjenjačem sa dvostrukom spojkom (DSG). Jača verzija 1.4 turbo benzinca sa 170 KS dolazi automatskim mjenjačem sa 9 stepeni prenosa i pogonom na obje osovine.

 


Ponuda dizelaša počinje sa 1,3 litrenim snažnim 95 KS. Sljedeći u ponudi je motor sa 1,3 sa 120 KS. Top verzija sa 2.0 litrenim dizelašem dolazi sa pogonom 4x4.
Sva sigirnosna oprema s kojom raspolaže i konkurencija se podrazumijeva.
FIAT je pripremio i poseban katalog dodatne opreme namijenjen personalizaciji...

 

Datum objave: 09/12/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook