Naslovna > Automobili > Ford > Fiesta > Osvježeni hatchback sa manje kamuflaže

Ford Fiesta

Osvježeni hatchback sa manje kamuflaže

Na posljednjim špijunskim fotografijama uhvaćena je facelift verzija Ford Fieste za narednu godinu, a za razliku od prethodnih slika sada ovaj model ima značajno manje kamuflažne maske na sebi...

Američki proizvođač automobila radi na novom osvježenom izdanju sedme generacije popularnog hatchbacka, koja je na tržište lansirana još 2017. godine. Na fotografijama zabilježenim ranije ove godine, prototip je bio gotovo u potpunosti prekriven kamuflažnom maskom, pa su se očekivale moguće radikalnije izmjene u odnosu na standardni model, iako je ovo trebalo biti samo blaže unaprijeđenje srednjeg ciklusa. Međutim najnoviji špijunski snimci nastali prije nekoliko dana pokazuju prototip model koji je odbacio veliki dio maske, što otkriva da ipak neće biti prevelikih novina u slučaju ove osvježene verzije.

 

 

 

 

 

Moglo bi se reći da je jaka kamuflaža prošlog testnog modela i jedan vid marketinškog trika, te da je služila kao mamac kako bi se zaintrigirali budući kupci zbog potencijalnih novina. Sada je jasno da automobil izgleda prilično slično onom koji se danas prodaje. Stražnji dio na prvi pogled izgleda potpuno spreman za fabričku proizvodnju, dok kamuflažna traka jedino prekriva rubove stražnjih svjetala, a ostatak izgleda nepromijenjeno. Ispod poklopca motora takođe ne bi trebalo biti izmjena u odnosu na prethodne modele, pa se tako može očekivati i hibridna verzija, koja je uvedena sa modelom iz 2020. godine. Ovaj pogonski sklop kombinuje 48-voltni blagi hibridni sistem sa 1,0-litarskim trocilindarskim EcoBoost motorom. Snaga će se na točkove prenositi sedmostepenim automatskim mjenjačem. Trenutna paleta motora trebala bi se nastaviti barem do 2026. godine, kada će, prema tvrdnjama iz kompanije svaki evropski model biti ponuđen sa plug-in hibridnim ili potpuno električnim pogonom. Evropski kupci ovaj popularni hatchback model mogu da očekuju u autosalonima na proljeće naredne 2022. godine, dok bi zvanično predstavljanje trebalo da se desi u nekom periodu prije kraja ove godine. Za sada nema zvaničnih podataka o cijenama.

Datum objave: 24/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook