Naslovna > Automobili > Renault > Captur > Osvježeni Renault Captur - Prepoznatljiv i povezan

Renault

Osvježeni Renault Captur - Prepoznatljiv i povezan

Najprodavaniji urbani crossover u Evropi 2016. godine sa isporučenih 215.670 primjeraka u novu godinu ulazi osvježen sa više stila i novim naprednim tehnologijama iz viših segmenata. Captur će po prvi put biti dostupan u luksuznoj verziji INITIALE Paris.

Uz Captur, Kadjar i Koleos, Renault ima sveobuhvatnu i respektabilnu liniju crossover modela. Osvježeni Captur se temelji na izvornom modelu, prepoznatljivom po dvobojnoj karoseriji, a novi model dolazi sa tri nove vanjske boje: Atacama narandžasta, Ocean plava i Amethyste crna kao i novim platinasto sivim krovom. Enterijer je obogaćen sa šest novih kombinacija, a preovladavaju tonovi slonovače, satena, platine itd.



Novi Captur ima novi svjetlosni potpis, a pojedine verzije će biti opremljene sa potpunim LED Pure Vision svjetlima, a ova tehnologija poboljšava sigurnost i pojačava vizuelni dojam vozila. Osnovna dnevna LED svjetla u prepoznatljivom C obliku pozicionirana su u dnu branika, pa uz modifikovani prednji gril Captur podsjeća na veći Kadjar. Uz novi model dostupna su i četiri tipa aluminijskih felgi u veličinama od 16 i 17 inča, a opremljenije verzije sa dvobojnom karoserijom će dobiti više svjetla u kabini zahvaljujući staklenom krovu ili jedan od tri multimedijalna sistema (R&Go®, Media Nav Evolution ili R-LINK Evolution) sa internet konekcijom već od osnovne verzije. 

Druga faza Captura po prvi put uvodi napredne tehnološke sisteme iz viših segmenata. Naime, od treće razine opremljenosti biće dostupan sistem BSW (upozorenje na mrtvi ugao), a isti pored automobila registruje i upozorava na motocikle i bicikle pri brzinama od 30 do 140 km/h. Pored paketa prednjih i zadnjih parking senzora, zatim i stražnje kamere koja olakšava parkiranje u urbanim zonama prepunim sitnim preprekama, dok će bolje opremljeni modeli biti dostupni uz Easy Park Assist funkciju samostalnog parkiranja, bilo da je riječ o parkiranju okomito ili pod uglom.

 

Najluksuznija verzija INITIALE Paris biće prepoznatljiva po Amethyste crnoj vanjskoj boji, 17-inčnim INITIALE alu felgama, Nappa kožnim sjedištima i upravljačem, alu nožnim pedalama i hromiranim dekoracijama. Standardna oprema uključuje upozorenje na mrtvi ugao, Easy Park Assist, hands-free ulaz u vozilo i paljenje, premium Bose® audio sistem i posljednju verziju R-LINK Evolution multimedijalnog sistema kompatibilnog sa Android operativnim sistemom.
# # #

Datum objave: 11/03/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook