Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLE > Osvježenje kupeolikog modela

Mercedes-Benz GLE

Osvježenje kupeolikog modela

Na ulicama Štutgarta u Njemačkoj, primjećen je i fotografisan testni automobil facelift izdanja Mercedesovog GLE modela, koji će donijeti blage dizajnerske promjene...

Trenutna generacija GLE modela predstavljena je u avgustu 2019. godine, međutim njemački proizvođač automobila već je odlučio da kupcima ponudi u skorijoj budućnosti osvježeno i unaprijeđeno izdanje ovog vozila. Upravo testni automobil ovog modela uslikan je prilikom testiranja u gradu Štutgartu, koji je i sjedište kompanije. Špijunske fotografije pokazuju model sa malom količinom kamuflažne maske, koja se nalazi samo na određenim dijelovima naličja, prekrivajući kako se čini, redizajnirani branik.

 

 

 

 

 

Upravo je to segment koji donosi najistaknutiju razliku u odnosu na prethodnika, pa tako donji dio branika ima nove usisnike za zrak sa obje strane. Što se tiče osvjetljenja,  prednja svjetla možda sakrivaju i novi unutrašnji dizajn, jer čini se da će oblik klastera ostati nepromjenjen, ali dnevna LED svjetla, koja su djelomično vidljiva kroz kamuflažu vjerojatno će biti redizajnirana. Govoreći o stražnjoj strani uslikanog modela,  jedine postavke prekrivene kamuflažom su zadnja svjetla. Iako nema garancije, to vjerojatno znači da će LED jedinice dobiti novi dizajn koji će biti usklađen sa promjenama na prednjoj strani. Međutim, treba sačekati još kako bi se vidjelo da li će ovaj dio automobila dobiti još neke novine u odnosu na trenutni model, jer jasno je da Mercedes u ovoj ranoj razvojnoj fazi djeluje korak po korak. Radovi na ažuriranoj verziji GLE modela su u početnoj fazi, pa još nema podataka o eventualnim i očekivanim izmjenama u kabini, sa novim infotainment sistemom i dodatnim pomoćnim i sigurnosnim funkcijama. Takođe nema informacija ni o mogućim, mada manje izvjesnim novinama, i izmjenama kada je riječ o paleti pogonskih jedinica, jer i trenutni model nudi veoma širok i kvalitetan asortiman agregata. Analizom fotografija i prema procjenama stručne javnosti, zainteresovani kupci će morati sačekati još minimalno 12 mjeseci do službenog predstavljanja ovog modela i njegovog pojavljivanja na tržištu.

 

Datum objave: 14/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook