Naslovna > Automobili > Hyundai > Santa Fe > Osvježenje poslije godinu dana

Hyundai Santa Fe

Osvježenje poslije godinu dana

Hyundai je u oktobru prošle godine predstavio facelift svoga Santa Fe modela za 2021. godinu, a sada je zvanično najavljena i verzija za 2022. godinu, koja će biti lansirana u desetom mjesecu ove godine...

Nakon prošlogodišnjih značajnih izmjena, koje su obuhvatale stilske novine, proširenje palete agregata, te brojne druge izmjene na spoljašnjosti automobila i u kabini, Santa Fe dobija još jedno osvježenje. U Hyundaiu su juče najavili da će ovaj popularni Crosover dobiti novi paket opreme XRT. Koji će svojim robusnim, off-road dodatcima donijeti znatne izmjene u spoljašnjem izgledu u odnosu na prethodnike, ali nisu najavljene novine u unutrašnjosti kabine ili u mehaničkim postavkama. XRT paket uključuje, crne lajsne kod prednjeg i zadnjeg branika, mat crnu rešetku hladnjaka, crne poklopce retrovizora i crne krovne, poprečne šipke. Dodatne stilske izmjene modela su tamno srebrne prednje i stražnje klizne ploče i nekoliko ekskluzivnih proizvoda XRT-a, poput crnih bočnih letvica na vratima, ekskluzivnih bočnih stepenica i jedinstvenih 18-inčnih naplataka od tamnog aluminijuma.

 

 

 

 

 

 


Novi Santa Fe od oktobra pokretaće jedan od dva 2,5-litarska motora. Prvi je regularni 2,5-litarski agregat, snage 191 KS i 246 Nm, dok je drugi turbo 2,5-litarski, znatno jače snage sa 277 „konjskih snaga“ i 422 Nm. Oba agregata su uparena sa osmostepenim automatskim mjenjačem. A iz kompanije su najavili proširenje ponude u polje hibrida i plug-in hibrida. Santa Fe XRT dostupan je u konfiguracijama s prednjim pogonom i pogonom na sve točkove, model s prednjim pogonom koštaće oko 27.000 eura. Oni koji žele pogon na sve točkove moraće izdvojiti više od 28.500 eura. Kao što je rečeno, ovi modeli na tržištu će se pojaviti u oktobru ove godine.

Datum objave: 03/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook