Naslovna > Automobili > BMW > Serija 7 > Osvježenje trenutnog modela na putu

BMW Serija 7

Osvježenje trenutnog modela na putu

Od ranije je poznato da će Serija 7 za modelnu 2023. godinu dobiti facelift izdanje, koje će donijeti značajne novine, kako u spoljašnjem dizajnu tako i u mehaničkim postavkama...

Ažurirani model Serije 7, poizvođača automobila iz južne Njemačke za sada će sigurno donijeti izmjenjenu arhitekturu prednjeg osvjetljenja, sa dizajnom podijeljenih farova, kao i verziju sa potpuno električnim pogonskim sklopom. Međutim posljednje glasine govore da će i paleta motora sa unutrašnjim sagorijevanjem biti promjenjena i unaprijeđena, na radost brojnih ljubitelja automobila sa standardnim pogonskim jedinicama. Dalje ove glasine ulaze u detalje mogućih novina na polju SUS agregata, pa se tako govori da će osnovni model Serije 7 dobiti značajno unaprijeđenu verziju 3,0-litarskog motora pod oznakom B58.

 

 

 

 

 

Ovaj agregat će u verziji 735i isporučivati oko 270 „konjskih snaga“, dok bi varijanta 740i, trebala proizvoditi 370 KS. Naravno, ovo još nisu službeni podatci, iako su špekulacije trenutno veoma glasne. Dodatno treba naglasiti da se očekuje da će pojačani motor B58 biti u sastavu palete motora i kod modela X5, X6 i X7, ali bi trebao debitovati upravo sa Serijom 7, 2023. godine. Međutim na oduševljenje potencijalnih kupaca koji su upoznati sa ovim glasinama, vijest o ažuriranom B58 motoru nije najboli dio, jer je naglašeno i to da će novi V8 takođe debitovati sa novom Serijom 7. Vjeruje se da moćni V8 agregat nosi internu oznaku S68, a baziraće se na postojećem N63, 4,4-litarskom twin-turbo V8 modelu, te će imati neku vrstu standardne hibridizacije. Prema isitom izvoru informacija, snaga bi trebala biti oko 535 KS, a kao i novi 3.0, trebao bi se probiti i do drugih velikih modela kompanije iz Minhena. Za sada nema više zvaničnih podataka ni o potpuno električnom modelu ove limuzine, osim toga da će ona biti najnapredniji model u tehnološkom smislu. Smatra se da bi ova verzija mogla imati čak 650 KS  zahvaljujući velikoj bateriji i dvostrukim motorima koji pokreću sva četiri kotača, što je stavlja na vrh ljestvice što se tiče snage pogonskih sklopova ovog modela.

Datum objave: 17/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook