Naslovna > Vijesti > Osvježenje za popularni SUV model

BMW X3

Osvježenje za popularni SUV model

Faceliftom je bavarski SUV dobio nešto dinamičniji izgled i nove tehnološke detalje u enterijeru, a svi benzinski motori se sada nude u 48-voltnoj mild hybrid varijanti...

U BMW-u su pripremili restilizovanu verziju svog najbolje prodavanog SUV modela X3, zajedno sa coupe varijantom X4 i sportskim X3 M i X4 M modelima, a prodaja će početi u narednim mjesecima. Svi modeli su osvježeni modernijim dizajnom i novim tehnologijama, a i benzinski motori su sada dostupni u 48-voltnoj mild hybrid varijanti. Na eksterijeru se ističe redizajnirana prednja maska sa oštrijim sportskim linijama i povećanim „bubrezima“ koji su postavljeni između tanjih LED svjetala sa novim svjetlosnim potpisom. Zadnji kraj automobila je takođe dobio novi oblik uz potpuno redizajnirane zadnje svjetlosne grupe i novi zadnji branik. Svjež izgled upotpunjavaju nove opcije boja i aluminijumskih naplataka, uključujući spacijalne 19-inčne naplatke rezervisane za potpuno električni iX3.

 

 


Enterijer je dobio novi dizajn centralne konzole sa oštrijim linijama otvora za ventilaciju preuzetim iz posljednje generacije Serije 4. Pored potpuno digitalne instrument table nudi se i centralni touchscreen infotainment sistema povećan na 12.3 inča i uparen sa novim prekidačima za upravljanje postavljenim pored ručice mjenjača. Pored tehnoloških osvježenja, poboljšani su i materijali u kabini, tako da su sve xLine varijnte modela sada opremljene Sensatec presvlakama dok se u paketu opreme M Sport standardno dobijaju Vernaska kožna sjedišta. Dalji razvoj 48-voltnog mild-hybrid sistema je omogućio da sve benzinske i dizel verzije agregata budu opremljene novom tehnologijom koja prikuplja energiju tokom kočenja i održava ključne elekrične funkcije u automobilu uz opciju kratkog povećanja snage za 11 KS u slučaju potrebe.

 

 


Osnovni benzinski agregat će biti četvorocilindarski xDrive20i benzinac koji razvija 183 KS i uz pogon na sve točkove ubrzava 0-100 km/h za 8.4 s, dok je maksimalna brzina 214 km/h. U plug-in hibridnoj xDrive30e varijanti će kombinacija 2.0-litarskog benzinca i električnog motora obezbjeđivati 253 KS i ubrzanje 0-100 km/h za 6.1 s. Maksimalna brzina je 209 km/h, a domet na električni pogon iznosi 50 km. Vrhunac ponude benzinskih agregata čini sportski M40i koji se može pohvaliti sa 340 KS i ubrzanjem 0-100 kmh za svega 4,9 s, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. Što se dizelaša tiče, ponuda počinje sa verzijom xDrive 20d uz 190 KS, koja do 100 km/h stiže za 7,9s, dok se šestocilindarski xDrive30d sa 286 KS do 100 penje za 5,7 s. Najsnažniji dizelaš u ponudi je M40d sa istim šestocilindrašem koji je pojačan na 340 ks i do 100 ubrzava za 4,9s sa maksimalnom brzinom 250 km/h. Svi modeli se nude sa automatskom transmisijom i pogonom na sve točkove.

Datum objave: 10/06/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook