Naslovna > Automobili > Dacia > Duster > Osvježeno izdanje za 2021. godinu

Dacia Duster

Osvježeno izdanje za 2021. godinu

Dacia će u septembru lansirati facelift svog popularnog modela Duster, sa određenim dizajnerskim izmjenama i savremenijim tehnološkim postavkama u kabini...

Rumunski proizvođač automobila će za mjesec dana na tržište izbaciti osvježeno izdanje svog SUV modela. U ovoj kompaniji nastavljaju da slijede trend ekonomičnosti, uz ugrađivanje dodatne opreme koja će poboljšati performanse njihovih modela. Isti slučaj je i sa popularnim Dusterom, koji će dobiti značajne novine u odnosu na prethodika, naročito u unutrašnjosti kabine. Novo izdanje Dustera dolazi sa tri paketa opreme, Essential, Comfort and Prestige. U početnom paketu ovaj SUV dobija 16-inčne, čelične naplatke, crne šipke na krovu te LED svjetla, dok se unutra nalazi  novi podesivi stub upravljača.

 

 

 

 

 

 

 

U sklopu sljedećeg Comfort paketa, koji će dodatno koštati oko 1750 eura dolazi još zanimljivih novina. Prije svega, 16-inčne aluminijske „felne“, prednja svjetla za maglu, kontrolu spuštanja nizbrdo i grijane, električno podesive retrovizore. Unutrašnjost međutim, kod ovog paketa dobija najznačajnije promjene, redizajnirano, poboljšano sjedište vozača, kožni upravljač te zadanja bočna električna stakla. Novina koja će najbolje unaprijediti sadržaj kod ove verzije je 8-inčni multimedijalni infotainment sistem. Ovo tehnološko unaprijeđenje podržavaće Apple CarPlay i Android Auto, te će sadržavati kameru za vožnju unazad i parking senzore.

Najviši paket nudi još veću listu noviteta u opremi, 17-inčne aluminijske naplatke novu maska hladnjaka, novi zadnji spojler te izmijenjena bočna stakla. U unutrašnjosti su, kao i u drugim paketima, značajnije izmjene, a to su automatska klima i grijana prednja sjedišta, kao i sistem otključavanja bez ključa. Prestige takođe uključuje kameru sa više pogleda, prednje senzore za parkiranje i sistem upozorenja na mrtvi ugao, kao i navigaciju na vozilu i bežično povezivanje sa pametnim telefonom, uz ranije pomenuti infontainment sistem koji se nalazi i u nižem paketu. Novi SUV zadržaće istu paletu motora kao i prethodne verzije. Na tržištu će se pojaviti u septembru, dok će kupci dodatno moći da se upoznaju sa njim na sajmu automobila u Minhenu, gdje će ovaj automobil biti predstavljen. Cijene će se u zavisnosti od paketa opreme kretati od 16.400 do oko 19.500 eura.

Datum objave: 02/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook