Naslovna > Automobili > Ford > Focus > Osvježeno izdanje za kupce iz Evrope

Ford Focus

Osvježeno izdanje za kupce iz Evrope

Američki proizvođač automobila uskoro će predstaviti ažurirano izdanje kompaktnog modela Focus, specijalno za tržište starog kontinenta...

U Fordu su posljednjih nekoliko godina bilježili dobre rezultate prodaje svojih crossover modela, kao na primjer Puma i Kuga, kako na domaćem tržištu, tako i na tržištu Evrope. Međutim razlog sa zabrinutost im daje trend lošeg prolaska manjih modela na evropskom tržištu u zadnjih nekoliko sezona. Manja hatchback, sedan i karavan vozila ipak zaostaju za veoma jakom konkurencijom i teško pronalaze put do kupaca. U kompaniji Ford su odlučili da prekinu ovaj negativan trend tako što će javnosti predstaviti osvježenu verziju popularnog modela Focus, koji bi svojim unaprijeđenjima trebao da popravi stanje na terenu.

 

 

 

 

 


Nedavno je na špijunskim fotografijama uhvaćen prototip facelift izdanja u obliku karavana. Fotografije su slikane iz relativne blizine tako da smo u mogućnosti da jasno vidimo novine koje će novi focus ponuditi kupcima. Na prednjem dijelu vozila nalazi se kamuflažna maska, ali možemo primjetiti da će farovi imati nešto drugačiji oblik u odnosu na prethodni model, sa modifikovanim unutrašnjim rasporedom svjetala i dodatnim svjetlosnim jedinicama. Takođe na prednjem kraju, pored kamuflažne maske trenutno se nalazi i lažna ploča koja je pričvršćena za branik, dok je donji dio prekriven i kamuflažnom trakom.

Ovo nam nagoviještava da bi osvježeno izdanje Focusa moglo da dođe sa novim dizajnom odbojnika, što nam ostaje da vidimo u narednom vremenskom periodu. Na zadnjem dijelu automobila nema nagovještaja značajnijih izmjena. Kamuflažnom trakom samo su prekrivena svjetla, koja će vjerovatno dobiti novi dizajn. Ovaj model u skladu sa strategijom proizvođača neće biti dostupan na tržištu Sjedinjenih Američkih Država. Tako da kupci iz Evrope službeno predstavljanje mogu da očekuju u narednih nekoliko mjeseci, dok bi dolazak na tržište mogao da se desi početkom sljedeće godine. Za sada nema podataka o cijeni vozila. 

Datum objave: 16/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook