Naslovna > Automobili > Hyundai > i20 > Osvojena najvećaTop Gear priznanja

Hyundai i20N

Osvojena najvećaTop Gear priznanja

Hyundai Motor je osvojio najviše počasti na dodjeli Top Gear nagrada u 2021. godini, osvojivši titulu za automobil godine sa i20 N i titulu proizvođača godine...

i20 N je nedavno trijumfovao na testu “Top Gear Speed Week” jer je tokom niza temeljitih testova osvojio titulu “Vozilo godine sa najboljim performansama” od ukupno 26 kandidata. Žiri koji se sastojio od stručnog uredničkog tima Top Geara zajedno s Chrisom Harrisom i The STIG-om – proglasio je sveukupnog pobjednika, i20 N, nakon niza iscrpljujućih testova sa modelima najatraktivnijih brendova automobila s najboljim performansama na svijetu. Kombinacija uzbudljivog upravljanja i sveukupnih sposobnosti i20 N u konačnici je odnijela ultimativnu pobjedu.

 

 

 

 

 


Thomas Schemera, izvršni potpredsjednik, globalni direktor marketinga u Hyundai Motor Company, rekao je: „Zaista smo počašćeni primiti dvije prestižne nagrade od jedne od najutjecajnijih i najugodnijih svjetskih automobilskih publikacija, posebno u vrijeme kada Hyundai kao globalni brend nikada nije bio jači. Znamo da je tim u Top Gearu vrlo zahtjevan i ima stroge standarde, pa je osvajanje nagrade automobil godine za i20 N sigurno uspjeh. Nagrada “Proizvođač godine” je potvrda za smjer kojem je Hyundai predan, a to je transformacija prema pametnoj mobilnosti. Svi u Hyundaiju mogu biti ponosni na ovo priznanje." Michael Cole, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor Europe, rekao je: “Top Gear nagrade prepoznaju najbolje što ova industrija može ponuditi. Osvajanje titule “Proizvođač godine” ističe da naš kontinuriani rad prema budućoj mobilnosti i progresivni duh kompanije ne prepoznaju samo naši kupci, već i vodeći automobilski mediji. Ali ovdje sigurno nećemo stati. Industrija se ponovno osmišljava i mi planiramo voditi ovu promjenu.” Till Wartenberg, potpredsjednik, voditelj N Brand Management Motorsport pododjela u Hyundai Motor Company, komentirao je: “Najuzbudljivije je vidjeti da je naš potpuno novi i20 N izabran za prvaka Top Gear sedmice brzine među 26 najbržih automobila na svijetu i na kraju ostvario titulu automobila godine. N će nastaviti raditi ono što voli i činiti najbolje kako bi osvojio srca zaljubljenika u automobile širom svijeta.” Jack Rix, urednik časopisa Top Gear, rekao je: „Već smo znali koliko je i20 N bio briljantan nakon što je pretekao 25 drugih konkurenata na našem nedavnom testu “Speed Week-a” što je bila ulaznica za osvajanje naslova za automobil sa najboljim performansama. Ali ne možete osvojiti glavnu nagradu na našim godišnjim nagradama, a da ne dokažete svoj svestrani sjaj. Nakon što smo zablistali na britanskim trkaćim stazama i B-cestama, kako bismo dokazali njegovu veličinu, odvezli smo ga na avanturu po australskoj divljini. Mali Hyundai hatchback je prošao tako dobro, tako daleko izvan svoje zone udobnosti, da je bilo nemoguće učiniti išta osim učiniti ga našim automobilom godine.” Jack Rix, urednik časopisa Top Gear, rekao je: “Prije tri godine proglasili smo Hyundai našim proizvođačem godine. To se temeljilo na tri impresivna proizvoda, nestašnom (i30 N) i lijepom (hibridu IONIQ i električnoj KONA-i). Oni su još u prodaji, a njima se pridružuje još novih modela. Ove godine, to su žestoki kompaktni modeli (i30 N, i20 N), žestoki crossoveri (KONA N), automobil na vodikove gorive ćelije (NEXO) i EV koji izgleda i bolji je od bilo kog drugog (IONIQ 5). Hyundai rastura. Već neko vrijeme znamo da Koreanci dolaze. Ali, više nisu. Oni su ovdje i to rade bolje od bilo koga drugog.”

Datum objave: 01/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook