Naslovna > Vijesti > Otkazan Salon automobila u Detroitu

Detroit Auto Show

Otkazan Salon automobila u Detroitu

Sajam automobila u Detroitu 2021. godine je otkazan, a kako je potvrđeno zamijeniće ga višednevni događaj nazvan Motor Bella...

Jedan od najstarijih sajmova automobila koji je svake godine održan u januaru u Detroitu, čini se odlazi u zaborav, bar neko vrijeme. Razlog tome jesu neka modernija vremena, ali svakako i ograničenja koje je izazvao korona virus. Događaj ne samo da je dobio novu lokaciju u gradu Pontiac u Michiganu, nego je i datum pomjeren za period od 21. do 26. septembra, a javnost će moći posjetiti ovaj događaj od 23. do 26. septembra. Prelazak na novu lokaciju poznatu kao M1 Concourse omogući će da se događaj odvija u potpunosti na otvorenom što će biti korisno za ublažavanje problema sa korona virusom. Pored toga, staza od 1,5 kilometara biće dostupna za demonstraciju tehnologije i novih automobila.

 

 


Organizatori opisuju Motor Bella događaj kao uzbudljiviju alternativu tradicionalnom salonu pružanjem atmosfere sličnije festivalu. To je šansa da ljudi vide izložena vozila na stazi, što bi ovaj događaj učinilo sasvim drugačijim od uobičajenih statičnih ekrana. ,,Pandemija je prouzrokovala promjene u našem društvu i svijetu na načine koji ranije nismo mogli ni zamisliti i svi bismo trebali tražiti nove i vrlo kreativne načine poslovanja“, rekao je izvršni direktor NAIAS (North American International Auto Show) organizacije Rod Alberts. Sajam u Detroitu nije se održao od januara 2019. godine, te ćemo ga ovog puta vidjeti na novoj lokaciji, novim terminima i potpuno drugačijoj organizaciji.

Datum objave: 12/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook