Naslovna > Teme > Otkazan ženevski sajam automobila

Ženeva 2020.

Otkazan ženevski sajam automobila

Zbog širenja epidemije korona virusa švajcarska vlada je zabranila sve manifestacije i okupljanja preko hiljadu ljudi, a na sajmu se očekivalo oko 600.000 posjetilca....

 

Zadnjih nekoliko dana glavna tema u novinarskim i automobilskim krugovima je bila mogućnost otkazivanja ove čuvene manifestacije, najvažnije u automobilskoj industriji, koja privlači preko 600.000 posjetilaca. Zbog epidemije korona virusa proteklih dana su kružile glasine o mogućem otkazivanju sajma u Ženevi, iako su organizatori isticali kako će sajam biti održan uz određene edukacije zaposlenih i mjere predostrožnosti. Ali, juče su organizatori sajma zvanično potvrdili – Salon automobila u Ženevi se otkazuje. Na konferenciji za medije organizatori su izjavili kako se radi o „višoj sili“ i da na nju ne mogu uticati uprkos svim naporima.

 

 

Predsjednik ženevskog salona Maurice Turrettini je na konferenciji izrazio žaljenje zbog ovakve odluke, ali je istakao kako je zdravlje učesnika i posjetilaca na prvom mjestu. On je dodao kako se nada da će izlagači imati razumijevanja za ovakvu odluku, uprkos velikom trudu koji su uložili u pripreme za ovaj veliki događaj i da shvata kakav gubitak ona predstavlja za autoindustriju. Tačku na priču je stavila i odluka švajcarske vlade o zabrani održavanja događaja na kojima učestvuje više od hiljadu ljudi.

Datum objave: 29/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook