Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > EQ Serija > Otkriven dio izgleda novog EQ C

Mercedes-Benz

Otkriven dio izgleda novog EQ C

Prema posljednjim snimcima koji su objavljeni kompanija nas je upoznala sa izgledom zadnjeg dijela automobila kao i dijelom njegove unutrašnjosti...

Mercedes-Benz nastavlja s najavnom kampanjom svog prvog serijskog električnog crossovera EQ C za kojeg je već ranije potvrđeno kako će premijeru imati 4. septembra u Stockholmu. Nakon, nekoliko najavnih testnih prototipa i upoznavanja s razvojem ovog automobila Mercedes u posljednje vrijeme objavljuje fotografije vanjskog i unutrašnjeg izglda svog noviteta. Prema posljednjim snimcima koji su objavljeni kompanija nas je upoznala sa izgledom zadnjeg dijela vozila i njegove unutrašnjosti. Kako se može vidjeti karakteriše ga uska i međusobno povezana LED zadnja svjetla, koja su slična kao i na prednjem dijelu vozila.

 

 

Fotografije unutrašnjosti otkrivaju povezana dva ekrana instrumentne ploče i srednjeg ekrana MBUX infotainmenta kao i prepoznatljivi enterijer Mercedesovih vozila. Za sada nemam konkretnijih podataka kada govorimo o motorizaciji automobila, ali najavnu studija Generation EQ su pokretala dva električna motora kombinovane snage 300 kW, odnosno 408 ks te najvećeg obrtnog momenta od oko 700 Nm. Litij-ionska baterija kapaciteta 70 kWh će mu omogućiti autonomiju između 400 do 500 prijeđenih kilometara. Kako se bliži premijera ovog modela tako će biti poznato i više podataka o ovom novitetu. 

Datum objave: 30/08/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook