Naslovna > Automobili > Ford > EcoSport > Otkriven Ford EcoSport sa evropskim specifikacijama

Ford

Otkriven Ford EcoSport sa evropskim specifikacijama

Novi EcoSport dolazi sa pogonom na sva četiri točka i potpuno novim 1,5 litrenim dizelašem.

Novi će Ford EcoSport krasiti sličan vanjski dizajn kojeg je premijerno dobila nova Ford Fiesta dok će interijer biti potpuno novi. U sklopu obnove modela dolazi i novi 1,5 litreni dizel agregat sa EcoBlue. Maksimalna snaga je 125 KS dok je vrh obrtnog momenta pozicioniran na 300 Nm. Fabrika obećava prosječnu potrošnju od svega 4,5 litara.
Ovaj će dizel motor biti ponuđen u verzijama sa 4x2 i 4x4 pogonom. Za nešto skromnije kupce pripremljena je slabija verzija istog agregata koja raspolaže sa okruglo 100 KS koja će biti dostupna isključivo sa prednjim pogonom i ručnim mjenjačem sa šest stepeni prenosa.
Što se benzinaca tiče zna se da će u ponudi biti tri verzije 1.0 litrenog EcoBoosta u rasponu snage 100 – 140 KS. Sve će verzije dolaziti sa pogonom na prednju osovinu i ručnim mjenjačem sa šest stepeni prenosa. Srednji nivo snage sa 125 KS moći će se naručiti sa automatskim mjenjačem sa istim brojem stepeni prenosa kao i ručni mjenjač.
Ford posebno istiće kako će EcoSport sa evropskim specifikacijama imati znatno drugačiji ovjes nego modeli predviđeni za neka druga tržišta. Prilikom podešavanja ovjesa u fokusu je bili precizno upravljanje što je zaštitni znak svih novijih Fordovih modela.

 


Da bi sve bilo u skladu sa modernim vremenima ugrađen je novi infotainment sistem. Ovisno o željama kupca ekran osjetljiv na dodir može imati dijagonalu od 4,2 do 8,0 inča. Onaj ko je spreman dublje zavući ruku u džep može dobiti B&O audio sistem sa 10 zvučnika.
Kupci će imati na raspolaganju 12 boja karoserije što uz razne opcijske dodatke omogućava visok stepen personalizacije vozila.
Prvi će se primjerci u evropskim prodajnim salonima naći krajem tekuće godine.

 

Datum objave: 05/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook