Naslovna > Automobili > Ferrari > SP38 > Otkriven izgled najnovijeg Ferraria
FOTO GALERIJA (5)

Ferrari

Otkriven izgled najnovijeg Ferraria

Na prednjem dijelu automobila ističu se mali, horizontalno postavljeni farovi koji upotpunjuju agresivan izgled automobila. Tome doprinosi i oštra linija krova te mali prozori...

Kompanija Ferrari ovog vikenda predstaviće svoj novi model SP38 koji će biti baziran na njihovom modelu 488 GBT. Vlasniku ovog super modela automobil će biti uručen 26. maja. Ono što je za sada poznato je samo njegova spoljašnjost koja i te kako plijeni pažnjom. Karoserija SP38 izgleda potpuno drugačije u odnosu na 488. Na prednjem dijelu automobila ističu se mali, horizontalno postavljeni farovi koji upotpunjuju agresivan izgled automobila. Tome doprinosi i oštra linija krova te mali prozori.

 

 

Osim prednjeg i bočnog dijela automobila koji se i te kako razlikuju od 488 ono što je posebno upadljivo je zadlji dio. Tradicionalni poklopac agregata je zamijenjen horizontalno postavljenim dijelovima karoserije. Takođe ostaje da se vidi da li je došlo do promjena u mehanici. Međutim, ako to nije slučaj, SP38 vjerovatno posjeduje isti twin-turbo V8 agregat radne zapremine 3,9 litara kao i model 488 GTB, koji razvija 66‚1 ks. Međutim, ne bi nas iznenadilo ni da je agregat namješten kao u modelu Pista, koji razvija 710 ks. Što se tiče enterijera automobila njegov izgled još nije ugledao svjetlost dana. Vjeruje se da će to biti prije zvanične promocije. 

Datum objave: 24/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook