Naslovna > Automobili > BMW > X5 > Otkriven izgled novog X5
FOTO GALERIJA (10)

BMW

Otkriven izgled novog X5

Ono što su bavarci uradili na novom modelu je recimo velika rešetka hladnjaka koja dominira prednjim dijelom kao i svjetla na zadnjem dijelu koja mu daju moćniji izgled...

Nova generacija modela BMW X5 zvanično bi trebala biti predstavljena na Sajmu automobila u Parizu međutim na internetu su se pojavile njegove fotogorafije bez kamuflaže. Prema onom što se može vidjeti X5 se znatno oslanja na model X3 kao i najavljeni model X7 koji je u javnosti već viđen kao koncept. Ono što su bavarci uradili na novom modelu je recimo velika rešetka hladnjaka koja dominira prednjim dijelom kao i svjetla na zadnjem dijelu koja mu daju moćniji izgled. I unutrašnjost vozila takođe ništa nije drastično promijenjena osim seta dugmadi za kontrolu klime koji su smješteni ispod infotejnment ekrana i nove digitalne instrument table.

 

 

Ovaj autmobil baziran je na CLAR platformi kao i model Serije 7 a osim toga urađen je i novi sistem ovjesa. Prema preliminarnim informacijama X5 je dugačak 4.94 metra, širok dva a visok 1.79 metara, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.97 metara. Prema tome on je nešto veći od svog prethodnika ali i lakši za 200 kg. Kada govorimo o mehanizaciji većina motora će biti preuzeta sa najnovjih modela Serije 5, tako da će se prodavati sa paletom dvolitarskih četvorocilindričnih, šestocilindaričnih trolitarskih pogonskih agregata i motora zapremine 4,4 litara sa osam cilindara sa turbo punjačima te četvorocilindarični dizel agregatom radne zapremine dva litara, i šestocilindričnim turbo dizel agregatom radne zapremine tri litara. Najperformantniji model će biti X5 M koji će razvijati ogromnih 592 ks sa twin-turbo V8 agregatom radne zapremine 4,4 litara i xDrive pogonom na svim točkovima. 

Datum objave: 06/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook