Naslovna > Automobili > Citroen > C3 > Otkriven novi Citroen C3

Citroen C3

Otkriven novi Citroen C3

Iako je službena prezentacija najavljivanja tek za sutra fotografije potpuno novog Citroena uhvatili smo prije nekoliko trenutaka.

Na osnovu trenutno dostupnih fotografija može se zaključiti da je vanjski dizajn izveden od kompilacije linija modela Cactus i C1. Sve skupa dizajn se zaista razlikuje od još uvijek aktuelne generacije što je za svaku pohvalu. Iako se radi o karoseriji s pet vrata sportski se karakter ne može poreći.

 

 

Oblik aluminijskih točkova i izražene zaštite na bokovima veoma su slične onim na Cactusu. Velike plastične zaštite na lukovima blatobrana slobodno bi se mogle naći i na pravim SUV vozilima.

 

 

 

 

 

 

Unutrašnjost je za svaku pohvalu. Liči na onu u Cactusu ali je očigledno dosta bogatija. Slobodni smo zaključiti da će se mladi u njoj snaći kao riba u vodi. Prtljažnik ima zapreminu od 300 litara. Da bi se ostalo na tragu prošle generacije veliki prednji vjetrobran ostat će kao i do sada na listi dodatne opreme.

Puni tehnički podaci bit će objavljeni sutra. Ali već se zna da će se u ponudi naći benzici sa 3 cilindra i BlueHDi dizelaši.  
 

Datum objave: 28/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook