Naslovna > Automobili > Dacia > Duster > Otkriven novi Dacia Duster

Dacia

Otkriven novi Dacia Duster

Poslije sedam godina prisustva na tržištu model Duster dobiva dostojnog nasljednika

Službena je premijera zakazana za 12.09. u 11h na izložbenom Dacijinom prostoru u Frankfurtu. O drugoj generaciji prvog rumunskog SUV-a Dacie Duster već se duže vrijeme piše. Poslije nekoliko informacija na kapaljku iz matične su fabrike konačno su stigle službene fotografije eksterijera dok se unutrašnjost još uvijek skriva od očiju javnosti.
Očigledno je da su promjene s vana izvedene tako da se ne izgubi identitet prve generacije koja je ostvarila odličan imidž na svim tržištima gdje je još uvijek službeno prisutna. Od sada će hauba motora kao i rešetka hladnjaka biti jače naglašeni baš kao i savremena svjetla LED tehnologije.
Na fotografijama se može vidjeti Duster ofarban u novu, vrlo atraktivnu, boju nazvanu Atacama Orange. Mislimo da ne treba posebno naglašavati da je Atacama pustinja poznata kao lokacija sa najmanje padavina kiše od kada postoje mjerenja...

 


Dizajneri ističu kako je vjetrobransko staklo pomaknuto za 10 cm unaprijed čime je oslobođeno više prostora za putnike, pogotovo one na prednjim sjedištima. Iako još nema dostupnih fotografija unutrašnjosti dizajnerski tim tvrdi da će biti potpuno nova što će uz znatno bogatije pakete opreme davati osjećaj raskoši i kvalitete što do sada nije bio slučaj.
Za sada se nagađa o sogurnosnim sistemima i pogonskim sklopovima. Prema nekim izvorima od sada će mjenjač sa dvije spojke biti dostupan i uz pogon 4x4 a ne samo uz 4x2 kao što je trenutno slučaj.
Od 2. generacije Dustera očekuje se da nastavi odlične prodajne rezultate, tim prije što će biti upadno uvjerljiviji od prethodnika s tim da će se zadržati odličan odnos uloženo/dobiveno...


 

Datum objave: 30/08/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook