Naslovna > Automobili > SsangYong > Rexton > Otkriven novi Rexton

SsangYong

Otkriven novi Rexton

SsangYong je uoči otvaranja sajma automobila u Seulu poslao službene fotografije velikog SUV-a za kojeg je potvrđeno da će se zvati Rexton.

Već smo nekoliko puta pisali o novom modelu SsangYonga koji spada u klasu velikih SUV vozila. Iako se ranije nagađalo da će se zadržati ime Rexton to je tek sada potvrđeno.
Na osnovu prvih fotografija može se zaključiti da je velika posvećena dizajnu, kako vanjskom tako i unutrašnjem. Baš se na taj način želi približiti ako ne i preskočiti evropski konkurenti.

 


Do sada je prošla generacija Rextona utabala put za novije modele SsangYonga. Na osnovu dosadašnjih iskustava može se reći da se radi o vrlo kvalitetnim i upotrebljivim vozilima.
Nova generacija dimenzija: dužina 4,850 mm, širina 1,920 mm i visina 1,800 mm uz međuosovinski razmak od 2,865 mm obećavaju veliki komfor. U prilog tome ide i raskošno uređena unutrašnjost kojoj izgleda ništa ne nedostaje – od kože do multimedije.

 

 

 


U ponudi motora za sada se nalazi 2,0 litreni benzinac i 2,2 litreni turbo dizelaš. Serijski novi Rexton dolazi sa pogonom na zadnju osovinu dok se uz doplatu dobiva 4x4.
Prema prvim najavama novi dizajn reflektovat će se na sve buduće SsangYong modele što je i očekivano.   

Datum objave: 28/03/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook