Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > G klasa > Otkrivena unutrašnjost nove Mercedes-Benz G Class

Mercedes-Benz

Otkrivena unutrašnjost nove Mercedes-Benz G Class

Potpuno nova generacija Mercedes-Benz G Class na tržište dolazi 2019. godine. Iako do službene premijere ima još vremena neki su detalji već poznati.

Sve vremena na vrijeme u javnosti se pojave neki interesantni detalji vezani za nasljednika legendarne Mercedes-Benz G Class. Obzirom na status još uvijek aktuelne generacije grešaka tokom razvoja jednostavno ne smije biti. Naravno, da bi se sve uskladilo sa modernim vremenima do nekakvih drastičnih promjena ipak treba doći što se u prvom redu odnosi na donji postroj, unutrašnjost i sisteme za aktivnu i pasivnu sigurnost.
U javnost je procurila fotografija unutrašnjosti na kojoj se može vidjeti da će od sada biti usklađena sa onom s kojom raspolažu svi noviji Mercedesi. To pak podrazumijeva ugradnju velikog info displeja i specifičnih otvora za ventilaciju. Odmah moramo pohvaliti dizajnere jer im je pošlo za rukom da i pored ugradnje modernih elemenata zadrže stari, poznati, duh pravog terenca.

 


Iako se na slici vide analogni instrumenti ne treba sumnjati da će potpuno digitalna instrument tabla biti na raspolaganju u skupljim paketima opreme. Kompletna unutrašnjost uključujući i svršena ergonomska sjedišta bit će pedređena maksimalnom uživanju svih putnika i to bez obzira po kakvoj se podlozi voze.
Inženjeri zaduženi za tehniku tvrde da su se ipak najznačajnije promjene dogodile ispod karoserije, odnosno skrivene od očiju.
Prema prvim službenim informacijama potpuno nova Mercedes-Benz G Class debitirat će na predstojećem Detroit Motor Showu, odnosnu u januaru mjesecu naredne godine. 

 

Datum objave: 14/11/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook