Naslovna > Automobili > Audi > Q8 > Otvorene rezervacije za novi Q8

Audi

Otvorene rezervacije za novi Q8

Što se tiče kupaca u Evropi njima će u početku biti dostupan model sa oznakom Q8 50 TDI Quattro Tiptronic koji posjeduje šestocilindrični turbo dizel agregat radne zapremine tri litara, koji razvija 286 ks i 600 Nm obrtnog momenta...

Kompanija Audi počela je sa rezervacijama za kupovinu novog SUV modela Q8, a njeni predstavnici se nadaju da će pridobiti i klijente koji su namjeravali da kupe modele od njihove konkurencije kao što su BMW X6 ili Mercedes GLE Coupe. Što se tiče kupaca u Evropi njima će u početku biti dostupan model sa oznakom Q8 50 TDI Quattro Tiptronic koji posjeduje šestocilindrični turbo dizel agregat radne zapremine tri litara, koji razvija 286 ks i 600 Nm obrtnog momenta. Ovaj model posjeduje i novi „blago“ hibridni sistem kompanije Audi koji se sastoji od litijum-jonske baterije i startera tako da će Q8 moći da krstari putevima pri brzini između 55 i 160 km/h sa ugašenim SUS agregatom. Osim činjenice da će moći da se prikupi 12 kilovat-sati energije, koja potom u kombinaciji sa start/stop funkcijom može da smanji potrošnju goriva za 0,7 litara na 100 pređenih kilometara, zahvaljujući novom pogonskom sklopu, potrošnja goriva ovog modela će biti oko 6,6 i 6,8 litara na 100 kilometara. Emisija izduvnih gasova iznosi samo 172 g/km. Iz kompanije navode da njihov novi automobil Q8 50 TDI brzinu od 0 do 100 km/h postiže za samo 6,3 sekundi a maksimalna brzina mu je 245 km/h.

 

 

Pored Quattro sistema upravljanja svim točkovima dostupan je i vazdušni ovjes i klirens od 254 mm. Do kraja 2018. trebalo bi da stigne i Audi SQ8, koji će biti ponuđen kako u benzinskoj, tako i u dizel opciji. Godinu kasnije očekuje se ekstremni RS Q8 sa hibridnim pogonskim sistemom od oko 670 ks, poput onog iz modela Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Objavljena je i njegova cijena za njemačko tržište gdje će osnovna verzija ovog modela biti skuplja 15.100 eura od uvodnog Audija Q7 i koštaće 76.300 eura. U Njemačkoj Audi nudi dosta doplatnih sadržaja, uključujući tri opciona paketa opreme - S Line, Audi Design i Technology Selection paket. Među dodatnom opremom su i kamera za noćno snimanje, farovi sa LED matrix, aluminijumske felne veličine 22 cola, sportska sedišta i brojni elektronskih bezbednosni sistemi. Kada je riječ o eneterijeru, Audijeva perjanica u SUV segmentu ne posjeduje skoro nikakvu dugmad. Na kontrolnoj tabli dominiraju dva ekrana osjetljiva na dodir, gornji veličine 10,1, i donji veličine 8,6 inča. Tu je naravno i Audi Virtual Cockpit, odnosno digitalna instrument tabla dijagonale 12,3 inča. Prvi primjerci ovog modela u salone širom Evrope stižu tokom avgusta. 

Datum objave: 10/07/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook