Naslovna > Automobili > Opel > Insignia > Ovo je nova Opel Insignia

Luksuznija i modernija

Ovo je nova Opel Insignia

Putnička kabina je pretrpila vidljive izmjene, pa je centralna konzola sada mnogo preglednija, te ima manje dugmića...

Opel je zvanično predstavio svoju novu Insigniju svega nekoliko mjeseci prije nego što će ovaj model da ima svoju svjetsku premijeru na Salonu u Frankfurtu u septembru mjesecu. Poznata Opelova filozofija “kombinacija umjetnosti i njemačke preciznosti” prenosi se sa novom Insignijom na jedan potpuno novi nivo.

 

Dizajnerske ispravke vidljive su na ovom novom modelu. One su zahvatile prednji branik, a vidjljive su i promjene na integrisanim svjetlima za maglu. Na raspolaganju su sada Bi – Ksenon, te LED dnevna svjetla na prednjem dijelu ovo automobila. 

 

Putnička kabina pretpjela je takođe izimjene, pa je centralna konzola sada dosta preglednija sa manje dugmića, dok je volan potpuno nov. Materijali koji su ovaj put korišteni u enterijeru dosta su kvalitetniji i moderniji.  Nova Insignija takođe posjeduje 8.0 inčni mulitmedijalni ekran koji je osjetljiv na dodir sa Blutooth i internet vezom.

 

Motori koji će se naći u ponudi su 2.0 CDTI sa 120, odnosno 140 KS i potrošnjom od samo 3,7 L / 100km, 2.0 BiTurbo CDTI sa 195 KS i 1.6 SIDI Turbo benzinac sa 170 KS. Od mjenjača, dostupni su šestostepeni manuelni mjenjač sa start/stop tehnologijom i šestostepena automatika.

 

Cijena ovog modela u Njemačkoj kretaće se od 24.325 evra, a prodaja će da počne u oktobru mjesecu. 

Datum objave: 13/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook