Naslovna > Auto moto sport > Ozbiljan pristup Hyundaija WRC šampionatu

Thierry Neuville prvi vozač tima Hyundai

Ozbiljan pristup Hyundaija WRC šampionatu

Šest ovogodišnjih podijuma, ukljčujuću četiri druga mjesta, od Belgijanca je napravilo najtraženijeg vozača na tržištu...

Sada je končano i zvanično! Thierry Neuville postao je prvi vozač tima Hyundai u Svjetskom reli šampionatu. Ovaj jedinstveni Belgijanac koji je poznat po svom izuzetnom talentu, sa Hyundai timom potpisao je višegodišnji ugovor.

 

Šest podijuma ove godine, kao i četiri druga mjesta, bilo je dovoljno da od 25-godišnjeg Belgijanca napravi najtraženijeg vozača na svijetu u WRC  -u. Ovaj talentovani Belgijanac je dobio ponudu za proširenje ugovora sa svojim timom M – Sport. Nakon razmišljanja i odlučivanja, odlučio se za veoma ambiciozan korak, te je odlučio da prihvati ponudu ekipe Hyundaija.

 

Šef Hyundai Motosporta potvrdio je medijima da je Neuvill potpisao ugovor sa ovim timom, te da će biti vodeći vozač. Naglasio je da Belgijanac iza sebe ima izuzetno fantastičnu sezonzu, te da će njegova brzina biti odlična za ovaj tim.

 

Sam Neuvill je izjavio kako je veoma stretan što će od naredne sezone da bude dio Hyundai tima, te da vjeruje kako će odlično sarađivati i kako će to doprinjeti odličnim rezultatima ovog tima. Uz sve to, dodao je kako vjeruje u odlične uspjehe.

 

Prvi Neuvillov start u Hyundai i20 WRC biće Raillye Monte Carlo 2014, koji startuje od 16. januara iduće godine. 

Datum objave: 07/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook