Naslovna > Automobili > Audi > A3 > Ozbiljniji i upadljiviji

Audi A3 2021

Ozbiljniji i upadljiviji

Audi A3 Sportback je debitovao prije nekoliko sedmica virtuelnom prezentacijom, a sada svojih „pet minuta slave“ dobija i limuzinska varijanta...

 

Novi dizajn Audija A3 se ističe naglašenim uglovima, restilizovanom heksagonalnom rešetkom hladnjaka sa dva ventilaciona otvora i novim svjetlosnim grupama oštrih ivica. Izgled zadnjeg dijela se ne razlikuje previše od prethodne generacije sa svjetlosnim grupama po ugledu na model Q3. Kao i uvijek, fanovi Audija A3 očekuju da vrhunac ponude bude zaokružen „hot“ varijantama S i RS. Nasuprot karoserije, unutrašnjost vozila je pretrpjela značajne izmjene, dizejnerski osvježenim sofistikovanijim izgledom.

 

 

 

Umjesto dosadašnjeg displeja infotaiment sistema koji izlazi iz table, na centralnom dijelu se nalazi  novi 10,1-inčni displej sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama i opcionalnom MMI navigacijom. Standardnu opremu obuhvata i Audi Virtual Cockpit digitalna instrumet tabla od 10,3 inča ili opcionalno 12,3 inča sa head-up displejem. U ponudi pogonskih agregata kupcima je raspolaganju čitava paleta jedinica, od trocilindarskog jednolitarskog 30 TFSI pa sve do varijacija dvolitarskog TDI agregata. Najzanimljivija jedinica u ponudi je svakako 1,5-litarski turbo benzinac sa oznakom 35 TFSI od 150 KS uparen sa šestostepenom manuelnom transmisijom, koji je opcionalno dotupan sa 48V „blagom“ hibridnom nadogradnjom i sedmostepenom DSG transmisijom.

 

 

 

Hibridna nadogradnja bi služila za postizanje ubrzanja i omogućavala agregatu isključivanje u toku inercione vožnje ili za vrijeme mirovanja. U kombinaciji sa tehnologijom isključivanja jednog cilindra prema potrebi novi Audi bi imao malu potrošnju goriva, oko pet litara benzina na pređenih 100 kilometara prema informacijama proizvođača. Audi je takođe najavio mogućnost plug-in hibridne e-Tron kao i performantnih S i RS varijanti modela A3 u skorijoj budućnosti. Cijena po jedinici za sada još nije poznata, a prve isporuke kupcima se mogu očekivati krajem ove godine.

Datum objave: 21/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook