Naslovna > Vijesti > Oživjela francuska legenda

Renault

Oživjela francuska legenda

Popularni kompaktni automobil iz 60-ih godina prošlog vijeka koji je proizveden u više od osam miliona primjeraka dobio je svog nasljednika…

Prema prvim informacijama novi Renault 4 ipak neće biti namijenjen za svakodnevnu upotrebu, već se najavljuje kao vozilo za plažu. Ovaj automobil će za pogon koristi električni motor, a nosiće oznaku e-Plein Air. Kabrio izdanje izvedeno je iz Renaulta 4L posjedovaće svega 20 KS i baterije od 6,1 kWh pomoću kojih će moći da pređe oko 100 km sa jednim punjenjem. Vozilo je teško svega 580 kg i moći će da postigne maksimalnu brzinu od 80 km/h.

 

Inače, za sada se samo radi o konceptu koji je namijenjen obilježavanju desete godišnjice okupljanja zaljubljenika u Renault 4L koji će se održati u mjestu Tenej. Podsjetimo da se originalni model proizvodio od 1961. do 1992. godine, a predstavljao je vozilo pristupačno za široke mase s kojim je čitava porodica mogla bez problema da krene na duža putovanja. Prema zvaničnim podacima sa proizvodnih traka ukupno je sišlo 8.135.424 primjeraka.

Datum objave: 24/07/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook