Naslovna > Tehnika > Pad sa 30 metara visine radi testa sigurnosti

Zanimljivosti

Pad sa 30 metara visine radi testa sigurnosti

Opšte je poznato koliko Volvo ulaže u raznorazne sisteme sigurnosti, ali su sa nedavnim testom gdje su svoje crossovere bacali sa 30 metara visine nadmašili i sami sebe...

Kada se bilo gdje u auto industriji spomene ,,sigurnost i bezbjednost putnika“, prva asocijacija svakako je Volvo koji ima bogatu istoriju razvoja sigurnosnih sistema, ali su sa nedavnim testom još jednom uspjeli da privuku pažnju široke mase. Naime, Volvo je sa kranom podigao nekoliko svojih crossovera na visinu od 30 metara te ih pustio u slobodan pad, a nameće se pitanje koja je svrha ovog testa. Kako su poručili u Volvu, već godinama unazad švedski brend sarađuje sa raznim spasilačkim službama sa zajedničkim ciljem, a to je da se dodatno unaprijede metode zaštite i spasavanja putnika u eventualnim saobraćajnim nesrećama.

 

 


I ovaj neobičan test pomoći će spasilačkim službama da se bolje pripreme, te preuzmu adekvatne aktivnosti u što kraćem roku. Ovakav pad sa visine od 30 metara najbolje simulira težak sudar kada se vozilo kreće velikom brzinom. U takvim situacijama, putnici su najvjerovatnije doživjeli teške povrede, pa je svakako prioritet da im se što prije ukaže pomoć i da se prevezu do najbliže bolnice. Upravo ovaj test je omogućio spasilačkim službama da uvide na koji način mogu i trebaju najbrže da reaguju, a najbolje od svega je što će rezultati testa biti dostupni svim spasilačkim službama u svrhu povećanja bezbjednosti i zaštite putnika.

Datum objave: 17/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook